Duurzame aluminium veranda’s, overkappingen en tuinkamers

Waar de tuin vroeger weinig gebruikt werd, is hij tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de totale leefomgeving. Zo belangrijk zelfs, dat we er het liefst het hele jaar gebruik van maken. Maar dat is in een land als Nederland lang niet altijd mogelijk en sterk afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Tenzij u in het bezit bent van een veranda, waarmee uw tuin altijd een behaaglijke plek is.

Soorten aluminium veranda’s

Een veranda wordt nog weleens verward met andere constructies. Met een serre bijvoorbeeld. Hoewel beide vertrekken de woonomgeving uitbreiden met een extra overdekt gedeelte, is er een wezenlijk verschil. Waar er bij een serre een muur van de woning moet worden opengebroken om de serre te kunnen betreden, blijven de muren bij een veranda intact. Een veranda wordt aan de woning vast gemonteerd op de plek waar de achterdeur zich bevindt. En is dus ook via deze achterdeur te betreden. Met name aluminium veranda’s zijn een populaire optie. Niet op de laatste plaats vanwege hun duurzaamheid. Binnen dit type veranda heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden, waar we hieronder een greep uit doen.

Vrijstaand

Hoewel een veranda officieel aan een woning vast hoort te zitten, zijn er tegenwoordig ook vrijstaande modellen verkrijgbaar. Het grote voordeel van deze modellen is dat uzelf kunt bepalen waar er een overdekt terras moet komen. Anders dan bij een aan het huis gemonteerde veranda, waarbij u verplicht bent het terras ook aan het huis te plaatsen. Vrijstaande veranda’s kunnen worden voorzien van zij- en achterwanden, die zorgen voor wat meer beschutting en extra luwte. Ook een eraan vastgekoppelde berging behoort tot de mogelijkheden.

Glazen dak

Hoewel de meeste veranda’s beschikken over een polycarbonaten dak, zijn ze ook verkrijgbaar met een glazen dak. Voordeel hiervan is dat er zoveel mogelijk van het uitzicht bewaard blijft en u nog meer het gevoel heeft buiten te zitten. Maar dan met alle gemakken van binnen. Daar staat tegenover dat de veranda minder geschikt is als zonwering. Toch zijn er glassoorten verkrijgbaar die de hoeveelheid licht en warmte aanzienlijk reduceren. Voorbeelden hiervan zijn getint glas, melkglas of hoogrendementsglas, driedubbel gelaagd glas met een daarin verwerkte vloeistof, die de warmte buiten houdt.

Gesloten

Een veranda kan bestaan uit slechts een overkapping, maar is ook geheel af te sluiten. Ideaal voor wie ook tijdens onstuimig of stormachtig weer van de tuin wil kunnen genieten. U heeft de mogelijkheid een veranda te voorzien van een glazen schuifpui, waarmee u de veranda geheel kunt afsluiten, zonder dat er iets van het uitzicht verloren gaat. Met deze panoramawanden haalt u ‘binnen’ naar buiten en vice versa.

Met zonwering

Een veranda is niet alleen gunstig tijdens regenachtig weer, maar kan ook tijdens zonnig weer voor veel profijt zorgen. Door er zonwering bij aan te schaffen. Met een zonwering bent u in staat om de temperatuur in uw veranda voor een belangrijk deel te reguleren. Zowel ’s zomers als ’s winters, als we te maken hebben met een laaghangende zon. Het doek van de zonwering wordt met geleiders over het dak van de veranda geleid en met een spansysteem strakgespannen.

Aluminium veranda’s in Heeten, Deventer, Lochem, Bathmen, Holten, Rijssen, Nijverdal, Raalte, Zwolle en meer...

Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van een aluminium veranda. Wilt u ook het hele jaar aangenaam buiten kunnen zitten? Een aluminium veranda maakt het mogelijk! Laat u inspireren door ons uitgebreide aanbod topkwaliteit aluminium veranda’s en ontdek de uitgebreide mogelijkheden die een aluminium veranda voor u in petto heeft! De adviseurs van Showtuin Heeten zijn u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvende afspraak en vind de aluminium veranda van uw dromen!

Showtuin Heeten is de veranda specialist

Door het enorme aanbod veranda’s wordt de keuze er niet makkelijker op. Daarom hebben we in onze showtuin een uitgebreide collectie opgesteld staan, waarmee u een overzichtelijk beeld krijgt van alle mogelijkheden. Het grootste deel van onze collectie is afkomstig van Aluxe, waar veruit de beste veranda’s en het grootste assortiment vandaan komen. Met als nieuwste aanwinst: de Ultraline, een in Nederland unieke veranda door zijn horizontale liggers, welke uitgebreid kan worden tot wel zeven meter breed en vijf meter diep. En dat op slechts twee staanders. Naast de veranda’s van Aluxe, leveren we ook modellen van Gardendreams.

Aluminium veranda: van advies tot koop

We helpen u graag om uit ons ruime assortiment een goede keuze te maken. Daarvoor staan we zes dagen in de week voor u klaar met deskundig en persoonlijk advies. U hoeft slechts uw wensen en eisen aan ons door te geven en wij gaan op zoek naar de veranda die daar het best bij past. Zo weet u zeker dat u de juiste beslissing maakt. U bent van harte welkom om inspiratie op te doen.

 Bezoek Showtuin Heeten