Bestratingsmaterialen

Aangezien we er steeds vaker gebruik van maken, is het belangrijker dan ooit de tuin vorm te geven als een toegankelijke en begaanbare ruimte. Bijvoorbeeld met de aanleg van een comfortabel terras en functionele tuinpaden. De juiste bestrating is daarvoor essentieel. Daarvoor moet u bij Showtuin Heeten zijn. Als bestratingsspecialist bij uitstek kunnen we u helpen met al uw wensen en eisen op het gebied van tuinverharding. We vertellen u er op deze pagina graag meer over.

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment. Voor informatie over deze producten, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers of een gratis brochure aanvragen.

Wat zijn bestratingsmaterialen?

In tegenstelling tot gesloten verharding, bestaat verharding van bestratingsmaterialen uit losse elementen als klinkers, tegels of kasseien. Aangezien deze bestratingsmaterialen in meer of mindere mate los met elkaar verbonden worden, is deze manier van verharden waterdoorlatend, wat in geval van zware regenval van cruciaal belang is. Doordat de materialen naast elkaar worden gelegd, kan er daarnaast gespeeld worden met creatieve legmotieven, waardoor we ook wel spreken van sierbestrating.

Soorten en mogelijkheden

Ook door alle mogelijkheden met betrekking tot materiaal, kleur en vorm spreken we eerder van sierbestrating dan van bestrating. Ofwel: bestrating waarbij niet alleen de functionaliteit, maar ook de uitstraling belangrijk is. Om uw tuinverharding de gewenste uitstraling te geven, heeft u keuze uit veel verschillende soorten bestratingsmaterialen. Denk aan keramische tegels, betontegels, gebakken klinkers, grind, split, natuursteen en meer. Voor een strakke, eigentijdse tuin zijn vooral keramische tegels in trek. Deze moderne tegels zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook kras-, kleur-, vorst- en vochtvast en kunnen dus tegen een stootje. Deze en alle andere soorten bestratingsmaterialen worden u in onze showtuin sfeervol gepresenteerd in inspirerende tuinsettingen. U bent van harte welkom om alle mogelijkheden te komen bekijken. 

Leggen van bestratingsmaterialen

Het leggen van bestratingsmaterialen is een zware klus, die de meesten overlaten aan stratenmakers. Toch is de klus met de nodige handigheid en kracht ook zelf te klaren. Hiervoor is allereerst een goede ondergrond vereist. Iedere bestratingssoort stelt andere eisen aan de te leggen ondergrond. Voor betontegels kan gebruik gemaakt worden van een 10 à 15 centimeter dikke laag vulzand. Keramische tegels dienen gestabiliseerd gelegd te worden. We raden aan dit door een specialist te laten doen. In onze showtuin leggen we u graag uit welke vereisten met betrekking tot de ondergrond bij u van toepassing zijn. Na het leggen is het belangrijk de bestrating goed af te zanden of te voegen: de kieren vullen met zand of voegmortel. Hiermee voorkomt u dat tegels of klinkers verzakken of schuren, waardoor randbeschadiging optreedt.  

Showtuin Heeten bezorgt bestratingsmaterialen in de regio: Heeten, Deventer, Dalfsen, Lochem, Nijverdal, Raalte, Rijssen, Zwolle en meer.

Van harte welkom in onze showtuin

Er valt nog veel meer te vertellen over bestratingsmaterialen en alle mogelijkheden die u ermee heeft. Dat kan nergens zo goed als in onze eigen showtuin, waar al onze bestratingsmaterialen breed en sfeervol gepresenteerd worden. U bent van harte welkom voor een inspirerende wandeling langs het complete aanbod. Desgewenst kunnen we u voorzien van tips en advies voor bestrating die volledig aan uw wensen en eisen voldoet. We zien u graag in Heeten!

Prijzen en offerte

De prijs die u betaalt voor bestratingsmateriaal is sterk afhankelijk van het soort dat u wilt. De voordeligste opties zijn verkrijgbaar vanaf tien euro per vierkante meter. Voor meer kwaliteit betaalt u uiteraard wat meer. Hoeveel precies? Dat kunnen we u exact vertellen in een vrijblijvende offerte. Kom langs of neem telefonisch contact op om uw wensen met ons te bespreken. Dan zorgen wij ervoor dat u op korte termijn een offerte van ons ontvangt.

Bestratingsmaterialen