Betonstenen & betontegels

Betontegels zijn een populaire soort bestrating. Niet zonder reden. Want de tegels hebben zich door de jaren heen bewezen als functioneel, degelijk en al met al een fraaie toevoeging aan tuin of terras. Lees in dit artikel waarom.

Wat zijn betontegels en betonstenen?

De betontegels kennen we al jaren en velen zijn er dus ook al vertrouwd mee. Voor degenen die wat minder bekend zijn met deze populaire bestrating, geven we hier een korte introductie. Betontegels en stenen worden samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde, zuivere en natuurlijke gesteenten. Hierdoor zijn de tegels of stenen amper onderhevig aan esthetische veranderingen door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Wel kan, bij goedkopere modellen, de kleur vervagen, aangezien deze verkregen wordt met behulp van meerdere kleurstoffen, die kunnen slijten. Duurdere modellen zijn vaak wat kleurvaster.

Betontegels zijn verkrijgbaar in zeer veel kleuren en formaten. Daarnaast kunt u kiezen uit tal van afwerkingen: met structuur, egaal, mat, glanzend, noem maar op. Ook voor bijzondere of eigenzinnige terrasstijlen kunnen betontegels dus uitkomst bieden.

Betontegels voor in de tuin

Door bovenstaande voordelen zijn betontegels een populaire vorm van bestrating. Vele tuinen, terrassen en opritten zijn ermee gelegd. Voor iedereen die ook van plan is om zijn of haar tuin te bestraten met betontegels, geven we hier enkele tips. Voordat u begint met leggen, heeft u eerst een goede ondergrond nodig. Voor betontegels is een 10 à 15 centimeter dikke laag vulzand over het algemeen voldoende. Hier bovenop kunnen de tegels gelegd worden. Pak de tegels aan de boven- en zijkant beet en leg ze vervolgens in het zandbed. Klop de tegel aan met een rubberen hamer, bij voorkeur een witte, die geen zwarte vlekken op de tegels achterlaat.

Soorten betontegels en tegelmaten

Het leggen kan een zware klus zijn, zeker naarmate het formaat van de tegels groter wordt. Ga bij grote formaten niet alleen te werk of zorg dat u in het bezit bent van een tegeldonkey of zuignap. De meest gangbare formaten zijn de volgende: 

 • Betontegels 50 x 50
 • Betontegels 30 x 30
 • Betontegels 60 x 60
 • Betontegels 40 x 60
 • Betontegels 100 x 100

Oud Hollande betontegels

Een populaire soort betontegel is de oud Hollandse betontegel, in de volksmond ook wel Schellevis tegels genoemd. Deze tegels behoren al jaren tot de meest verkochte soorten. Bestrating met deze tegels is dus ook zeker aan te raden. Temeer omdat u hiermee in een handomdraai een duurzaam, kwalitatief en mooi resultaat verkrijgt. Oud Hollandse betontegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en lenen zich dus goed voor sierbestrating. 

Kleuren betontegels

Naast oud Hollandse betontegels zijn onderstaande kleuren en uitstralingen ook zeer populair: 

 • Betontegels met leisteenstructuur
 • Betontegels met travertinstructuur
 • Betontegels met verzet
 • Betontegels zonder verzet
 • Betontegels met impregneerlaag
 • Betontegels met coating
 • Betontegels met natuursteendeklaag

Regio: Heeten, Deventer, Lochem, Bathmen, Holten, Rijssen, Nijverdal, Raalte, Zwolle en meer

De vele kleuren, soorten en formaten van betonterrastegels maken de keuze er niet makkelijker op. Gelukkig bent u bij Showtuin Heeten van harte welkom voor inspiratie. Hier worden al onze betontegels overzichtelijk gepresenteerd en krijgt u een goed beeld van alle mogelijkheden. Hulp of advies nodig voor de beste keuze? Geen probleem. Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar om u te helpen de juiste keuze te maken. Neem contact op!

Betonstenen & tegels