Betonklinkers kopen? Kom ze eerst bij ons bekijken!

Betonklinkers zijn populaire bestratingsproducten. Degelijk, duurzaam en toch zeer vriendelijk geprijsd. Daarnaast ook nog eens oersterk en bestand tegen zeer zware belasting. Een ideaal product voor strak gelegde tuin en opritten en daarom volop verkrijgbaar bij Showtuin Heeten.

Rode, zwarte of antraciet gekleurde betonklinkers

Betonklinkers zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dus geschikt voor veel verschillende tuinstijlen. Door hun veelzijdigheid in kleurstellingen is het bovendien mogelijk om de bestrating van uw tuin of oprit nauw af te stemmen op de stijl van uw woning. Showtuin Heeten levert betonklinkers in warme, dieprode tinten, waarmee u uw tuin of terras van een knusse hoek kunt voorzien. Voor een meer strakke, functionele uitstraling, bijvoorbeeld voor uw oprit, leveren we ook veel betonklinkers in neutrale tinten als zwart of antracietgrijs. Veel van onze betonklinkers worden sfeervol gepresenteerd in onze showtuin, waar u direct het effect ziet van de verschillende kleurstellingen. 

Diverse afmetingen en typen

Naast verschillende kleurstellingen, vindt u bij Showtuin Heeten ook verschillende typen en formaten. Bijvoorbeeld de populaire Betonklinker excellent. Een zeer gewilde betonklinker met een natuurstenen deklaag, die de klinker kleurvaster maakt. De deklaag zorgt er bovendien voor dat de steen minder vuil vasthoudt, dan ‘normale’ betonklinkers. Dat geldt ook voor onze Betonklinkers Geocolor, waarin evengoed natuursteen granulaat zit verwerkt in de deklaag. Hierdoor heeft de klinker dezelfde gunstige eigenschappen. Beide klinkers zijn verkrijgbaar in de gangbare afmeting 21 x 10,5 x 8 cm, waarmee zeer strakke verbanden gelegd kunnen worden. 

Betonklinkers leggen op oprit of terras

Door hun sterkte zijn betonklinkers populaire bestratingsproducten voor de oprit. Ze zijn bestand tegen zware belasting en kunnen het gewicht van een auto moeiteloos dragen. Bovendien kunnen ze zeer vlak worden gelegd. Voor een stevige oprit, die intensief gebruikt wordt, is het gebruik van betonklinkers dus zeker aan te raden. Maar ook voor het terras zijn betonklinkers bij uitstek geschikt. U legt er een zeer duurzaam terras mee om jaren van te genieten. Door te kiezen voor een speels legverband (bijvoorbeeld een halfsteensverband of keperverband) geeft u er uw tuin een sfeervolle en dynamische uitstraling mee. Helemaal door ze af te nemen in een bijzondere kleurstelling. 

Betonklinkers in verschillende prijsklassen

Een ander voordeel van betonklinkers: ze zijn voordelig. Een stuk voordeliger dan gebakken klinkers, bijvoorbeeld. De goedkoopste klinkers beginnen bij een prijs van € 11,- per vierkante meter. Dit betreft standaard betonklinkers; bij speciale bewerkingen van de betonklinker zal de prijs oplopen. Voor een specifieke prijs van uw nieuwe terras of oprit stellen we graag een vrijblijvende offerte voor u op. U bent van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken met onze adviseurs.

Veel gestelde vragen over betonklinkers

Wat is het gewicht van een betonklinker?

Het gewicht van betonklinkers is afhankelijk van het formaat. Voor het formaat 21 x 10,5 x 7 cm ligt het gewicht op 3,45 kilo en voor het formaat 21 x 10,5 x 8 cm op 3,95 kilo.

Hoeveel betonklinkers gaan er in een vierkante meter?

Van betonklinkers met bovengenoemde maten gaan er 44 in een vierkante meter. U kunt dus eenvoudig uitrekenen hoeveel klinkers u nodig heeft, door dit getal te vermenigvuldigen met het aantal vierkante meters dat bestraat moet worden.

Hoe maak ik mijn betonklinkers weer mooi schoon?

U maakt betonklinkers eenvoudig schoon met de bij ons verkrijgbare onderhoudsmiddelen van Varistone. Zet ze hiermee in het sop met een schrobbezem en spoel ze vervolgens af met water. Gebruik hiervoor géén hogedrukspuit. Deze kan uw betonklinkers beschadigen.

Kom naar Showtuin Heeten!

Voor meer tips, advies en inspiratie bent u van harte welkom in onze showtuin. Onze adviseurs staan voor u klaar om u te helpen bij al uw tuinwensen.