Getrommelde bestrating

Een tuin met een authentieke uitstraling is zo gecreëerd met de getrommelde stenen van Showtuin Heeten. Deze stenen met karakter worden met een speciaal verwerkingsproces voorzien van een vintage look ’n feel en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor tuinen met een nostalgisch karakter. Met hun licht verweerde uitstraling integreren ze moeiteloos in veel verschillende tuinontwerpen. Ook hun vele toepassingsmogelijkheden maken deze trommelstenen uiterst populair. Al met al veelzijdige bestratingsproducten, waar we u graag wat meer over vertellen.

Verschillende kleuren en types

Wie graag getrommelde stenen in de tuin wil, kan kiezen uit meerdere varianten. De betonnen en gebakken trommelstenen komen het vaakst voor. Beide hebben een nostalgische uitstraling en zijn dus bij uitstek geschikt voor in tuinen met een authentieke sfeer. Zowel de betonnen als de gebakken trommelstenen zijn er in vele kleuren en maten. Naast deze gangbare materialen zijn er tegenwoordig ook keramische tegels met getrommelde look verkrijgbaar. Door dit diverse aanbod laten getrommelde stenen en tegels zich perfect combineren met uiteenlopende tuinstijlen

Waar zijn ze geschikt voor?

Veel van hun aantrekkelijkheid hebben getrommelde stenen te danken aan de vele manieren waarop ze toegepast kunnen worden in uw tuin. U kunt er alle kanten mee op. Gebruik ze bijvoorbeeld als stapelblokken voor stoere borders of karakteristieke opstapjes. Of leg er een rustiek terras mee aan. De verschillende formaten, waarin trommelstenen verkrijgbaar zijn, maken het mogelijk om te werken met creatieve legverbanden, waarmee u uw terras een speelse, authentieke uitstraling geeft. Dat effect wordt versterkt door de verschillende kleurnuances, waarin de stenen geleverd worden. Met de dikkere maten legt u er ook een stevige oprit mee, geschikt voor zware belasting. Ook tuinpaden kunnen er probleemloos mee gelegd worden.

Al die toepassingsvormen worden mogelijk, dankzij de vele soorten en maten waarin getrommelde stenen verkrijgbaar zijn. We laten u die vele mogelijkheden graag zien in onze 2.200 vierkante meter grote showtuin, waar we diverse soorten en maten breed presenteren in veel verschillende tuinsettingen.

De stenen vergen relatief weinig onderhoud

De gebakken varianten hebben als voordeel dat ze enorm veel onderhoudsgemak bieden. Dit duurzame materiaal gaat jaren mee, zonder dat er sprake is van enig kleurverlies. Zeker gezien de mooie kleurstellingen, waarin gebakken trommelstenen verkrijgbaar zijn, maakt deze eigenschap de stenen bijzonder populair. Naast het feit dat de stenen enorm kleurvast zijn, nemen ze ook minder vuil op, waardoor u er amper omkijken naar heeft en toch profiteert van materiaal, dat er voor jaren als nieuw blijft uitzien.      

Trommelstenen zijn bijzonder duurzaam

Zowel de betonnen als de gebakken trommelstenen zijn zeer duurzame bestratingsproducten. Met beide materialen bent u verzekerd van een prachtig tuinpad of terras, waar u generaties lang profijt van heeft. Zoals toegelicht, zijn met name de gebakken trommelstenen duurzaam, omdat deze kleur- en slijtvast zijn. Betonnen trommelstenen, daarentegen, kunnen na verloop van tijd iets verkleuren als gevolg van weersinvloeden. Maar door hun verweerde uitstraling, die trommelstenen direct al hebben, zijn velen van mening dat die slijtage juist in het voordeel werkt van de stenen.

Verschillende formaten getrommelde stenen

Trommelstenen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en hebben dus vele toepassingsmogelijkheden. De meest voorkomende maten zijn de waalformaat en de dikformaat, die zich goed lenen voor de aanleg van paden of terrassen. De stenen hebben in waalformaat een afmeting van 20 x 5 centimeter en in dikformaat een afmeting van 20 x 6,5 centimeter. Deze laatste stenen worden door hun grotere omvang vooral gebruikt voor grotere oppervlaktes, zoals parkeerplaatsen of opritten. 

Stenen leggen in wildverband

De verweerde, nostalgische look ’n feel van trommelstenen komt het best tot zijn recht als u de stenen legt in een speels wildverband: een patroon van tuintegels in verschillende formaten. Kiest u voor betonnen trommelstenen, dan heeft u bij Showtuin Heeten de mogelijkheid ze af te nemen in een kant en klaar wildverband. Afhankelijk van de gekozen formaten, kunnen trommelstenen ook in vele andere patronen gelegd worden. We praten u in onze showtuin graag bij over alle mogelijkheden.

Tips voor het aanleggen van getrommelde tegels

Bent u overtuigd van de voordelen en van plan om uw eigen terras aan te leggen met trommelstenen? Dan geven we hier nog een laatste plaatsingstip: zorg voor een goede ondergrond van zo’n 10 à 15 centimeter dikke laag opvulzand. Hier bovenop kunnen de tegels gelegd worden. Voor meer tips, advies en inspiratie bent u van harte welkom in onze showtuin. Wij staan zes dagen in de week voor u klaar met een advies op maat.