Alles wat u moet weten over Schellevis tegels

De oud Hollandse tegels van Schellevis zijn al jaren een populair onderdeel van ons totale aanbod sierbestrating. De tegels hebben een karakteristieke uitstraling, zijn van hoge kwaliteit en bieden u enorm veel creatieve vrijheid, dankzij hun veelzijdige kleuren en formaten. Ze laten zich uitstekend combineren met tal van verschillende stijlen. In de tuin, maar ook op bijvoorbeeld het dakterras of de oprit. Veelzijdige tegels dus, waar we graag wat meer over vertellen.

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment. Voor informatie over deze producten, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers of een gratis brochure aanvragen.

Meerdere formaten Schellevis tegels

Schellevis tegels zijn niet alleen verkrijgbaar in vele kleuren, maar ook in vele formaten. De grootste formaten lopen op tot wel 240 x 120 x 12 cm en zijn bij uitstek geschikt om een ruimtelijk effect te creëren. Deze grote tegels werken optisch verruimend. Zeker wanneer grote, rechthoekige tegels horizontaal gelegd worden, maken ze uw tuin breder en zorgen ze voor een rustgevend gevoel. Daarnaast zorgen ze voor minder voegen en dus minder onderhoudswerk. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de formaten 100 x 100 x 5 cm, 100 x 100 x 10 cm en 120 x 120 x 12 cm. 

De tegeltrends neigen tegenwoordig eerder naar grote formaten, maar we hebben ook veel Schellevis tegels in kleinere formaten. Bijvoorbeeld in 50 x 50 x 5 cm of in 60 x 60 x 5 cm. Deze tegels komen het best tot uiting in tuinen, die niet al te druk zijn ingericht. Zo wordt de harmonie niet verstoord. Daarnaast leveren we ook Schellevis tegels in wildverband, dat de natuurlijke, onregelmatige uitstraling van de tegels accentueert.

 

Schoonmaaktips voor Schellevis tegels

Om zo lang mogelijk van uw Schellevis tegels te kunnen genieten, is het belangrijk dat u ze goed onderhoudt. Zo niet, dan kan er na verloop van tijd een groene aanslag ontstaan op het oppervlak. Die verwijdert u eenvoudig met de bij Showtuin Heeten verkrijgbare aanslagreinigers van Varistone. Zet ze hiermee in het sop met een schrobbezem en spoel ze af met water. Gebruik nadrukkelijk géén hogedrukspuit. Deze kan uw tegels beschadigen.

 

Waar je aan moet denken bij het leggen van Schellevis tegels

Voor iedereen die van plan is zijn Schellevis tegels zelf te leggen, delen we hier nog een aantal tips. U heeft allereerst een goede ondergrond nodig. Voor Schellevis tegels is een 10 à 15 cm dikke laag vulzandvoldoende. Pak de tegels aan de bovenkant en de zijkant beet, leg ze op het zandbed en klop ze aan met een rubberen hamer.

 

Kom langs bij Showtuin Heeten

Meer weten over Schellevis tegels? Kom dan langs in onze showtuin. Hier hoeft u de tegels niet te beoordelen van een plaatje, maar kunt u bekijken hoe de verschillende kleuren en formaten er in het echt uitzien. Onze adviseurs helpen u graag bij uw keuze. We voorzien u van tips en advies en gaan gezamenlijk op zoek naar de ideale tegels, die aan al uw verwachtingen voldoen. U bent van harte welkom!