Betontegels met natuursteen toplaag kopen?

De mooiste en strakste terrassen legt u eenvoudig met onze betontegels met natuursteen toplaag. In deze even praktische als esthetische sierbestrating worden de voordelen van beton gecombineerd met die van natuursteen, wat enkele aantrekkelijke eigenschappen oplevert. We vertellen u er graag wat meer over.  

Een natuursteen toplaag geeft betontegels niet alleen een fraai en karakteristiek uiterlijk, maar dient ook als een extra beschermlaag. Doordat de betontegels voorzien zijn van een toplaag, behouden ze hun mooie kleur, waardoor u er langer plezier van heeft. Dankzij de natuursteen toplaag zijn de betontegels tevens vuilafstotend en een stuk beter bestand tegen weersinvloeden.

Het verschil tussen een deklaag en een coating

De toplaag wordt gevormd door een deklaag en een coating. De deklaag van de sierbestrating dient als een antislijtlaag en is an sich niet van invloed op de kwaliteit van de tegels. Deze kwaliteit wordt bepaald door de toeslagstoffen in de deklaag, in dit geval natuursteen. Dit natuursteen zorgt ervoor dat de tegels minder snel verkleuren dan de kleurstoffen die vaak aan goedkopere tegels worden toegevoegd. Over deze deklaag zit een sterke coating, die de tegels kleurvaster en vuilafstotend maakt en de kans op witte kalkuitbloei minimaliseert. 

Onderhoud

Aangezien ze vuilafstotend zijn, zijn onze betontegels met een natuursteen toplaag zeer onderhoudsvriendelijk. U profiteert van tegels die er mooi uit blijven zien, zonder dat u er veel omkijken naar heeft. Wel kan er zich na verloop van tijd een groene aanslag aan de tegels hechten. Deze is eenvoudig te verwijderen met de bij ons verkrijgbare groene aanslagreinigers van Varistone. Een sopje en een schrobbezem is alles wat u nodig heeft om de tegels weer als nieuw te krijgen.

Tips bij het aanleggen

Een ander voordeel van betontegels met een natuursteen toplaag is dat ze direct gestabiliseerd liggen. U heeft slechts een goed zandbed nodig van een tien à vijftien dikke laag vulzand. Hier bovenop kunnen de tegels gelegd worden. Om vlekken op de tegels te voorkomen, is het belangrijk dat eventueel achtergebleven geel of zwart zand direct verwijderd wordt. Houd ook rekening met een afschot van één centimeter per strekkende meter, zodat regenwater de kans krijgt om weg te lopen. De voegen kunt u dichten met één van de bij Showtuin Heeten verkrijgbare voegmortels. Besteedt u het werk liever uit? Dan brengen we u graag in contact met een professional uit ons wijdvertakte netwerk van hoveniers en stratenmakers. 

Diverse uitvoeringen

Betonstenen met een natuursteen toplaag zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en designs. Showtuin Heeten heeft een breed assortiment vol siertegels in allerlei kleuren, soorten en maten. Enkele van onze populaire modellen zijn: 

  • De GeoColor | Deze tegel beschikt over een natuurlijke, kleurechte toplaag van fijn, natuurlijk materiaal. 
  • De GeoStretto | Een strakke tegel die er door zijn vlakke, moderne design voor zorgt dat uw tuin een ruime uitstraling krijgt.
  • Eliton | Deze tegel heeft een meervoudig geborsteld oppervlak en een natuursteen granulaat deklaag, waar mica deeltjes aan zijn toegevoegd. Deze deeltjes voorzien de tegels van een zeer elegante afwerking, waarmee een uiterst stijlvol terras gelegd wordt.

Welkom bij Showtuin Heeten!

Voor meer populaire modellen nodigen wij u van harte uit een kijkje te komen nemen in onze showtuin. Hier worden onze betontegels met natuursteen toplaag overzichtelijk gepresenteerd in tal van verschillende settings. Een uitstekende plek om u te oriënteren en inspiratie op te doen. Onze adviseurs helpen u de tegels te vinden die in uw straatje passen. We dragen graag ons steentje bij!