Strakke bestrating

Strakke bestrating vormt de basis van een strak aangelegde tuin. Bij Showtuin Heeten vindt u een breed aanbod siertegels, -stenen en -klinkers, waarmee u de strakste tuinen aanlegt. We leveren strakke bestratingsproducten in allerlei soorten en maten, van wisselende kwaliteit en materialen. Bijvoorbeeld keramiek, waarmee misschien wel het strakste resultaat verkregen wordt. Maar ook met beton kan een zeer strak terras worden aangelegd. We praten u graag bij over de mogelijkheden.

Kleuren en typen strakke bestrating

Als grootste, onafhankelijke bestratingsleverancier van de regio heeft Showtuin Heeten een zeer uitgebreid assortiment sierbestrating, vol verschillende kleuren en typen. Alleen al ons aanbod betontegels biedt keuze uit vele soorten siertegels, -stenen en -klinkers in uiteenlopende kleuren en afwerkingen. Binnen dit aanbod maken we onderscheid tussen tegels met een normale deklaag en tegels met een natuursteen deklaag, die de tegels slijt- en kleurvaster maakt. Ook ons aanbod keramische tegels kenmerkt zich als zeer divers. Deze kras-, vocht-, kleur- en vorstvaste tegels kunnen tegen een stootje, waardoor u generaties lang profiteert van een modern, strak gelegd terras. 

Verschillende formaten voor een moderne tuin

Onze strakke bestrating is verkrijgbaar in alle denkbare formaten.

De meest voorkomende formaten:

  • 60 x 60 cm,
  • 30 x 60 cm,
  • 40 x 80 cm 
  • 80 x 80 cm

Over het algemeen geldt: hoe groter het tegelformaat, hoe strakker het eindresultaat. Een groot tegelformaat van bijvoorbeeld 100 x 100 cm leidt tot minder zichtbare voegen, waardoor er een optisch ruimtelijk effect ontstaat. Deze harmonieuze, minimalistische uitstraling maakt de tegels zeer geschikt voor strakke, moderne tuinen. Omdat ze minder voegen opleveren, zijn grote tegels ook een stuk onderhoudsvriendelijker. Zand en vuil kunnen zich minder goed tussen de tegels ophopen, waardoor het terras een stuk makkelijker schoon te houden is.

Strakke, duurzame bestrating

Onze strakke bestrating is niet alleen heel stijlvol, maar ook zeer duurzaam. Zeker onze bestrating met een natuursteen deklaag en coating. Aan deze tegels wordt basalt, graniet of porfier toegevoegd, dat als extra bescherming dient. Deze bescherming maakt de tegels slijtvast en zorgt ervoor dat ze langer hun mooie kleur behouden. U profiteert dus van een terras dat er voor een langere periode als nieuw uitziet met minimaal onderhoud. Ook onze keramische tegels kenmerken zich als zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Schuivend tuinmeubilair en extreme weersinvloeden hebben geen enkele gevolgen voor de uitstraling van het keramiek. De tegels blijven er altijd fraai uitzien en zijn daarom zeer in trek.

Doe het zelf: tips voor zelf aanleggen

Wie zijn nieuwe terras zelf wil aanleggen, heeft allereerst een goede ondergrond nodig. Begin daarom eerst aan een goed zandbed van 10 tot 20 cm dik en houd deze zo glad mogelijk om het bestratingswerk eenvoudiger te maken. Zorg voor een goed doorlatende zandlaag, om de kans op kalkuitbloei tot een minimum te beperken. Om regenwater de kans te geven weg te lopen, dient u het terras aan te leggen met een afschot van 1 cm per strekkende meter. Leg de tegels niet strak naast elkaar, maar zorg voor een voeg van minimaal 2 mm om afsplinteren te voorkomen. Dicht alle voegen met één van de bij ons verkrijgbare voegmortels. Doe dit volgens de voorschriften om cementsluiers – achterblijvende laagjes voegmiddel – te voorkomen. Het strakste resultaat verkrijgt u door het werk over te laten aan een professional. Showtuin Heeten werkt met een wijdvertakt netwerk van hoveniers en stratenmakers en kan u in contact brengen met de juiste professional.

Laat u inspireren

Voor meer tips, advies en inspiratie bent u van harte welkom in onze showtuin. Hier wordt onze strakke bestrating breed gepresenteerd in tal van verschillende tuinsettingen. U krijgt een compleet en overzichtelijk beeld van alle mogelijkheden en ziet direct hoe de tegels tot uiting komen als ze eenmaal gelegd zijn. Bovendien zijn er altijd adviseurs aanwezig om u te helpen de meest ideale tegels te vinden, die aan al uw wensen en eisen voldoen. Wij zien u graag in Heeten!