Kom betontegels bekijken bij Showtuin Heeten

Voor de bestrating van uw tuin of oprit zijn betontegels een populaire optie. Vele tuinen en terrassen zij ermee bestraat, vanwege de gunstige eigenschappen en fraaie, tijdloze uitstraling van betontegels. Bij Showtuin Heeten vindt u een uitgebreide collectie betontegels met een enorme diversiteit aan kleuren, formaten en afwerkingen. We vertellen u er graag meer over.

Betontegels voor in uw tuin

Door zijn aantrekkelijke vormgeving en vele toepassingen is de betontegel een veel geziene tegel in het Nederlandse tuinbeeld. Ze zijn samengesteld uit beton en verkrijgbaar in verschillende bewerkingen. Strak, getrommeld, gecoat, met- en zonder structuur. Afhankelijk van hun bewerking zijn betontegels weerbaarder tegen weersomstandigheden en onderhoudsvriendelijker. Betontegels lenen zich goed voor veel verschillende tuinstijlen. U kunt er allerlei kanten mee op, wat we u graag demonstreren in onze showtuin in Heeten.

Betontegels in het formaat 60 x 60

Een populair tegelformaat dat door zijn grotere omvang vooral wordt toegepast in moderne tuinen. Zeker als ze worden afgenomen in moderne, rustige tinten als zwart of antracietgrijs creëren ze een eigentijdse, stijlvolle sfeer. Dat geldt ook voor het populaire 80 x 80 model. We laten u het effect graag zien in onze showtuin, waar deze tegelformaten ruimschoots verkrijgbaar zijn.

Betontegels in het formaat 30 x 60

Naast de populaire vierkante modellen, zijn er ook veel rechthoekige betontegels verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in het formaat 30 x 60. Maar ook 40 x 80 en 30 x 120 zijn veelvoorkomende formaten. Met een mix van deze rechthoekige tegelformaten en de vierkante modellen is het mogelijk om een stijlvol wildverband te leggen.

Betontegels in het formaat 30 x 30

Deze kleine tegels zijn makkelijk handelbaar en dus eveneens populaire bestratingsmaterialen. Door zijn relatief kleine omvang dient de 30 x 30 betontegel vooral een pragmatisch doel: hij wordt puur gebruikt als verhardingsmateriaal en niet zozeer om er een bepaalde tuinstijl mee te creëren of te accentueren. Daarvoor zijn de grotere maten geschikter.

Grote betontegels in de tuin leggen

Over het algemeen geldt: hoe groter de betontegels, hoe stijlvoller het effect. Bij terrastegels met een groter formaat zijn er uiteindelijk minder voegen zichtbaar, waar uw tuin een rustige uitstraling van krijgt. Wel kan het leggen ervan een zware klus zijn. Ga bij voorkeur niet alleen te werk of zorg dat u in het bezit bent van een tegeldonkey of zuignap.

Antraciet of in een andere kleur?

Betontegels worden vaak toegepast in strak vormgegeven, eigentijdse tuinen. U geeft er uw terras of tuinpad een moderne en stijlvolle uitstraling mee. Vooral als u ze aanschaft in een rustige, neutrale tint als antracietgrijs. Maar voor wie een speelser effect op het oog heeft, zijn er ook veel andere kleuren mogelijk. In onze showtuin krijgt u een compleet overzicht van alle mogelijkheden. Ook geven we u direct een goed beeld van welk effect de gekozen kleur heeft op de uitstraling van uw tuin of terras.

Hoe maakt u deze tegels het beste schoon?

Afhankelijk van hun bewerking zijn betontegels onderhoudsvriendelijk. Zeker de betontegels met een impregneer- (coating-) en deklaag, die ervoor zorgt dat de tegels minder water opnemen en dus minder groene aanslag ontwikkelen. U maakt uw betontegels eenvoudig schoon met behulp van de bij ons verkrijgbare onderhoudsmiddelen van Varistone, een schrobbezem en water om de tegels mee af te spoelen. Gebruik géén hogedrukspuit. Deze kan de kleurstof en het cement van de tegels gedeeltelijk wegspuiten, waardoor er een grove structuur ontstaat.

Goedkope betontegels of kwaliteitstegels

Een ander voordeel van betontegels is dat ze niet veel hoeven te kosten. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Waarbij we wel opmerken dat bij de goedkopere modellen de kleur op den duur kan vervagen als gevolg van weersinvloeden. De duurdere modellen zijn vaak wat kleurvaster en blijven langer mooi.

Uw terras aanleggen met betontegels

Bent u ook van plan om uw tuin of terras te bestraten met betontegels? Dan geven we hier nog enkele tips. U heeft allereerst een goede ondergrond nodig: zo’n 10 à 15 centimeter dikke laag vulzand. Bovenop dit zandbed kunnen de tegels gelegd worden. Klop ze aan met een rubberen hamer, bij voorkeur een witte. Deze laat geen zwarte vlekken achter op de tegels. Voor meer tips en bestratingsadvies bent u van harte welkom bij Showtuin Heeten. Onze adviseurs staan zes dagen per week voor u klaar.