Gebakken klinkers: uitleg, advies & tips!

Herkent u dit: u wilt graag gebakken klinkers voor buiten, in de tuin of de oprit, maar u komt om in de overload aan aanbod. Naar aanleiding van het enorme aanbod geven wij hier een overzicht van ons assortiment, zodat het kiezen u gemakkelijker afgaat.  

Wat zijn gebakken klinkers?

De gebakken klinker behoort tot één van de oudste bestratingsmaterialen: zelfs de oude Romeinen maakten er al gebruik van. De klinker bestaat uit gebakken klei, ook wel keramiek. Voordeel van de gebakken klinkers is dat het materiaal jaren meegaat zonder enig kleurverlies en dus een zeer duurzaam product is.

Soorten gebakken klinkers

Er zijn verschillende soorten gebakken klinkers, waarvan de soorten ‘Waalformaat’ (20x5 cm), ‘Dikformaat’ (20x6,5 cm) en ‘Klinkerkei’ (20x10 cm) de meest algemene maten zijn. De Waalformaat klinkers en Dikformaat klinkers leveren we in onderstaande collecties:

Classica collectie

Deze collectie is perfect voor tuinen met symmetrische vormen. De straatbakstenen eisen niet de aandacht op en laten hierdoor juist andere tuinelementen schitteren. Er is keus uit tal van kleurstellingen en texturen, wat maakt dat het geschikt is voor een tijdloze stijl.

Designa collectie

Strak, stijlvol en karakter. Dat zijn de straatbakstenen van de Designa collectie. De serie bestaat uit moderne straatbakstenen met keuze uit tal van kleurstellingen en texturen. Perfect voor bijzondere en onderscheidende tuinontwerpen.

Italy collectie

De straatbakstenen van de Italy collectie worden door de jaren heen alleen maar mooier. Er worden tijdens het bakproces alleen natuurlijke materialen gebruikt waardoor de steen kleurvast wordt en er geen dofheid zal ontstaan.

Natura collectie

Op zoek naar bakstenen met een landelijke uitstraling? Dan is de Natura collectie perfect! De serie bevat verschillende kleurstellingen en texturen die het groen in uw tuin in de spotlight zetten. Ook kunt u de gebakken klinkers binnen leggen voor een landelijke sfeer binnen.

Vida collectie

De kleurrijke collectie Vida brengt warmte in elk seizoen. De serie combineert uitstekend met verschillende planten én is gemakkelijk in onderhoud. Voor de Klinkerkei geldt er een ander aanbod aan collecties: hier heeft u keuze uit de strakke en stijlvolle Designa serie en de getrommelde klinkerkei serie.

Tegelformaat Designa Caron & Designa Orion

De moderne straatbakstenen van de Designa Caron en Designa Orion collectie hebben een afmeting van 20x20x6,5 cm en zijn dus vierkant van vorm. Met hun strakke, stijlvolle en volle karakter ontstaat er een tuin met allure. Perfecte plek om te loungen na werk of lang te borrelen op een zomeravond. Er is keuze uit verschillende kleuren. Deze tegelformaat klinkers zijn uitermate geschikt voor onderscheidende tuinontwerpen.

Wat kosten gebakken klinkers?

We beschikken over een breed assortiment voor een scherpe prijs. De prijzen variëren van €28.70 tot €50.00, maar de gemiddelde prijs ligt tussen de €35,- en €40,-. Houd de website goed in de gaten voor aanbiedingen!

Gebakken klinkers in Heeten, Deventer, Lochem, Bathmen, Holten, Rijssen, Nijverdal, Raalte, Zwolle en meer...

U ziet het: gebakken klinkers zijn er in oneindig veel soorten, kleuren en maten. Vindt u het lastig om de gebakken klinkers te kiezen die het best bij uw tuin of oprit passen? Of wilt u graag wat inspiratie opdoen omdat u uw tuin of oprit wilt bestraten met gebakken klinkers? Bij Showtuin Heeten kunt u terecht voor al uw vragen over gebakken klinkers. Ook kunt u onze gebakken klinkers in onze showtuin zelf bewonderen. Showtuin Heeten is dé specialist voor gebakken klinkers in Heeten en ver daarbuiten. Onze adviseurs helpen u graag. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Wat voor type gebakken klinkers heb ik nodig?

Natuurlijk levert Showtuin Heeten gebakken klinkers voor scherpe prijzen. Profiteer van één van onze aanbiedingen of kies voor de toch al voordelig geprijsde klinkers. Laat u vrijblijvend adviseren zodat u uw tuin optimaal kunt inrichten!

Gebakken klinkers