Keramische tegels voor een unieke tuin

Steeds meer tuinen worden ermee betegeld: keramische tegels. Een direct gevolg van onze groeiende behoefte naar een meer huiselijke tuin, die naadloos aansluit op het woninginterieur. We willen buiten de sfeer ervaren van binnen. Keramische tegels zijn daarvoor ideaal. Waarom? Dat lees je hier.

 

Keramische tegels kwam men vroeger vooral binnen tegen. Hierdoor roepen ze nauwe associaties op met huiselijkheid en comfort. Door innovatieve productietechnieken zijn deze tegels tegenwoordig ook geschikt voor buiten, waar ze nog altijd dezelfde associaties oproepen. Vandaar dat de tegels een populaire keuze zijn voor tuinen, die moeten aansluiten op de woningstijl. Verder zijn de tegels ook een praktische keuze. Ze zijn namelijk kras-, vocht-, kleur- en vorstvast en kunnen dus tegen een extra stootje.

Het verschil tussen binnen en buiten tegels van keramiek

Keramische tegels voor binnen en buiten verschillen weinig van elkaar. Over het algemeen zijn keramische tegels voor buiten een centimeter dikker dan de tegels voor binnen. Ook hebben keramische tegels voor buiten een hogere stroefheidswaarde. Verder zijn ze in look ’n feel nagenoeg gelijk. Juist daarom zijn de tegels zo geschikt om binnen- en buiteninterieur goed op elkaar af te stemmen.

Verschillende varianten keramische tegels 

Een ander voordeel van keramische tegels is dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende varianten en dus geschikt zijn voor zeer veel tuinstijlen. Een greep uit het aanbod:

Vtwonen tegels

Deze elegante tegels zijn er in vele formaten en dessins en zijn dus een ideale keuze voor uiteenlopende tuinstijlen. Met hun fraaie uitstraling maken ze van ieder terras een echte eyecatcher, die naadloos kan worden afgestemd op de woningvloer.

GeoCeramica tegels

De GeoCeramica tegels combineren het beste van twee werelden: stijlvol keramiek en krachtig beton. Dit levert een even stoere als elegante uitstraling op, die moeiteloos harmonieert met de meeste tuininrichtingen.

Houtlook tegels

Eén van de laatste trends op het gebied van keramische tegels zijn de tegels met een natuurlijke houtlook. Voorzien van noesten, nerven en houttinten doen de tegels aan als echt hout, terwijl ze toch alle voordelen van duurzaam keramiek genieten.

De voor- en nadelen van keramische terrastegels

Er wordt alom gesproken over de voordelen van keramische tegels. Ook hier hebben we er al enkele benoemd. Zo zijn ze in de eerste plaats een zeer duurzame keuze. Zeker buiten hebben de tegels nogal wat te verduren: schuivend meubilair, vorst, regenbuien, hoge temperaturen, noem maar op. Het keramiek is bestand tegen al deze ongemakken, wat de tegels bijzonder geschikt maakt voor buiten. Nadelen zijn er dus ook bijna niet. Behalve dan dat ze gemiddeld wat duurder zijn dan een betontegel of natuursteentegel. Ook kost het vaak wat meer tijd om ze te leggen, aangezien keramische tegels over het algemeen wat dunner zijn en dus meer verlangen van de ondergrond, waarop ze komen te liggen. De vele voordelen wegen echter ruimschoots op tegen deze kritieken.

Keramische tegels: wat kost dat?

Zojuist is aangegeven dat u voor keramische tuintegels gemiddeld een hogere prijs betaalt dan voor bijvoorbeeld beton- of natuursteentegels. De exacte hoogte van deze prijs hangt van veel verschillende zaken af. Over het algemeen mag worden aangenomen dat de kosten per vierkante meter beginnen bij zo’n veertig euro.

Keramische tegels in Heeten, Deventer, Lochem, Bathmen, Holten, Rijssen, Nijverdal, Raalte, Zwolle en meer...

Keramische tegels brengen de sfeer van binnen over naar buiten. Breng voor inspiratie en deskundig advies over keramische tegels eens een bezoek aan Showtuin Heeten! Wij zijn dé specialist voor keramische tegels in Heeten en ver daarbuiten. Onze adviseurs laten u graag onze uitgebreide collectie keramische tegels zien en geven u daarnaast deskundig advies. Wilt u graag een vrijblijvende afspraak over keramische tegels met één van onze adviseurs? Kom langs of neem contact met ons op!

Keramische buitentegels van topmerken

Aangezien de populariteit van keramische buitentegels zich in snel tempo ontwikkelt, is ook het aanbod enorm groeiende. Er zijn zeer veel merken op de markt, waarvan we bij Showtuin Heeten een mooie representatie hebben. Zo zijn we onder andere trotse dealer van de GeoCeramica: één van de populairste tegels. Maar ook de vtwonen tegels ontbreken niet. Voor een totaalbeeld nodigen we u van harte uit in onze showtuin, waar we u als geen ander wegwijs kunnen maken in de wereld van keramiek. Laat u inspireren!

Keramische tegels