Elegante natuursteen terrastegels en tuintegels

De tuin is steeds huiselijker geworden. De natuur heeft een stapje terug gedaan en plaats gemaakt voor comfortabele veranda’s, luxe keramische terrassen en moderne verlichting. Maar als reactie hierop, willen tegenwoordig ook steeds meer tuinliefhebbers juist het natuurlijke karakter van hun tuin benadrukken. Daarvoor zijn natuursteen terrastegels bij uitstek geschikt. In dit artikel nemen we deze populaire terrastegels onder de loep.

Wat is natuursteen?

Natuursteen is miljoenen jaren oud, waar het product in hoge mate zijn charme aan dankt. Het product is afkomstig uit de aardkorst en bestaat uit gestold vloeibaar gesteente of uit versteend sediment als zand, klei en kalk. Van al het beschikbare steen in de aardkorst is maar een klein deel te gebruiken, bijvoorbeeld marmer, graniet, leisteen en kwartsiet. Desalniettemin zijn er enorm veel soorten leverbaar, die met elkaar gemeen hebben dat ze even duurzaam als functioneel zijn.

Die vele beschikbare soorten maken van natuursteen een populair bestratingsproduct. Het aanbod omvat duizenden varianten, die allemaal uniek zijn. Met terrastegels van natuursteen creëer je dus een zeer unieke tuin, die niemand anders heeft. Ideaal voor iedereen die op zoek is naar originaliteit. Dankzij het ruime aanbod is er voor iedere smaak een juiste tegel te vinden.

Natuustenen voor buiten op het terras of oprit?

Natuursteen is daarnaast breed toepasbaar. Het kan gebruikt worden voor het leggen van zowel terrassen als opritten. Belangrijk is wel dat u weet welke stenen u voor welke klus moet gebruiken. Voor opritten kunt u het best gebruik maken van kasseien: kleine vierkante blokken natuursteen, die van boven naar beneden toe taps aflopen. Ze zijn enorm sterk en haast onslijtbaar, waardoor ze prima bruikbaar zijn voor opritten, die een hoop moeten kunnen verdragen.

Terrassen hebben over het algemeen wat minder te verduren en kunnen dus gelegd worden met veel soorten tegels van uiteenlopende kleuren, afmetingen en bewerkingen. U heeft keuze uit een enorm assortiment, bestaande uit graniet, leisteen, basalt en meer, waar u vele kanten mee op kunt.

Tips voor het uitkiezen van natuurstenen

Elke natuursteensoort bezit zijn eigen eigenschappen. Graniet kenmerkt zich als vorstbestendig, kleur- en slijtvast. Kalksteen beschikt over prachtige kleuren, structuren en aders en is relatief makkelijk bewerkbaar. Leistenen zorgen voor een mooi natuurlijk effect, maar zijn relatief zacht en kunnen dus krassen oplopen. Basalt is vaak donker van kleur en kan beschikken over kleine gaatjes in het oppervlak, gecreëerd door vrijkomende gassen tijdens het stollingsproces. En zo zijn er meer soorten met ieder zijn eigen kenmerken. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om deze verschillende eigenschappen tegen elkaar af te wegen. Bij Showtuin Heeten helpen we u daar graag mee.

Hoe moet je natuursteen schoonmaken?

Om er zeker van te zijn dat uw terras er mooi blijft uitzien, is goed onderhoud geboden. Voor normaal onderhoud kunt u gebruik maken van een neutrale natuurzeep. Hiermee zorgt u voor zowel schone als beschermde terrastegels. Houd er wel rekening mee dat na veelvuldig schoonmaken de antislip laag van grovere tegels kan verminderen. Groene aanslag en andere natuurlijke vervuiling kunt u voorkomen door twee keer per jaar gebruik te maken van een groene aanslagreiniger.

Stijvol terras met natuursteen terrastegels 

Een stijlvol, tijdloos terras legt u met natuursteen terrastegels van Showtuin Heeten. Wij leveren onder meer Chinees hardsteen, leisteen, kalksteen, kwartsiet en basalt. Ook voor graniet kunt u bij ons terecht.

Uiteraard biedt Showtuin Heeten een uitgebreid assortiment tuintegels. Naast natuursteen terrastegels leveren wij ook grindtegels, gebakken klinkers en tal van tuinartikelen.

Natuurstenen bestrating in Heeten, Deventer, Lochem, Bathmen, Holten, Rijssen, Nijverdal, Raalte, Zwolle en meer...

Wilt u uw tuin of terras verfraaien met natuurstenen bestrating? Kom voor deskundig advies en voor inspiratie langs bij Showtuin Heeten, dé specialist voor natuurstenen bestrating in de wijde omgeving van Heeten. Onze adviseurs vertellen u graag over de kenmerken van de verschillende soorten natuurstenen bestrating. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en vind samen met onze adviseurs de mooiste natuurstenen bestrating voor uw tuin of terras!

Advies, kosten en offerte

Door het ruime assortiment natuurstenen kan het lastig zijn om de meest geschikte variant te kiezen voor uw terras. Bij Showtuin Heeten helpen we u graag met die keuze. Onze specialisten kunnen u voorzien van uitleg en advies en u zodoende kennis laten maken met de beste optie, conform uw wensen en budget. Heeft u zelf al een keuze gemaakt? Dan bent u ook voor een vrijblijvende offerte van harte welkom.

Natuursteen