Chinees hardsteen terrastegels

Natuursteen is leverbaar in allerlei soorten en maten. Een populaire variant is Chinees hardsteen. Iedere tegel van dit stijlvolle natuursteen is uniek en verkrijgbaar in zeer uiteenlopende uitstralingen. Chinees hardsteen leent zich dan ook bijzonder goed voor een eigenzinnige, natuurlijke tuin.

Tuintegels van Chinees hardsteen

Tuintegels van Chinees hardsteen worden gezaagd uit massieve blokken. Dit werk laat zaagsporen achter, die worden verwijderd door het steen licht te polijsten. Dit zorgt ervoor dat het steen iets donkerder wordt dan het van nature is. Zodra de tegels in uw tuin liggen, en ze blootgesteld worden aan UV-licht, krijgen ze langzaam maar zeker hun lichtere kleur terug. Hierdoor zullen ook eventuele krassen in de toplaag uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat uw tuintegels verkleuren, kunt u kiezen voor gebrande of geborstelde tegels, die al direct de goede kleur hebben. Deze behandelde tegels zijn ook minder krasgevoelig.

Waar en hoe legt u Chinees hardsteen?

Tuintegels van Chinees hardsteen kennen vele toepassingen. Ze zijn bruikbaar voor terrassen en paden, maar ook ideaal voor langs het zwembad. Het gladde oppervlak van Chinees hardsteen stroeft namelijk licht op, zodra het nat wordt, waardoor u er veilig overheen kunt lopen.

Het mooiste resultaat verkrijgt u door tegels van Chinees hardsteen te bestraten met een kleine voeg. Hierdoor vallen eventuele hoogteverschillen niet meer op en kunt u ze voegen met een voegmortel, zodat onkruid geen kans krijgt. We adviseren de tegels te leggen op een aangetrild zandbed van twintig centimeter dik, waardoor door de bovenste laag een soort cement geharkt wordt. Om een speels effect te creëren, kunt u ervoor kiezen de tegels te leggen in wildverband: een creatief patroon van grote en kleine tegels.  

Chinees hardsteen schoonmaken

Een ander voordeel van Chinees hardsteen is dat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk is. U heeft er vrijwel geen omkijken naar. De regen en de zon doen het meeste schoonmaakwerk voor u. Wel kan er na verloop van tijd een groenzweem ontstaan, maar deze is eenvoudig te verwijderen door er met een bezem overheen te vegen bij vochtig weer. Gebruik van een hogedrukspuit of chemische middelen is niet nodig en ook niet aan te raden.

Chinees hardsteen

Verschillende formaten

Tegels van Chinees hardsteen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. U bent van harte welkom in onze showtuin om alle tegels te komen bekijken. Ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Bespreek uw wensen met één van onze adviseurs en we regelen het voor u. We staan u graag te woord met een advies op maat, dat naadloos aansluit op uw wensen en eisen.

Voor- en nadelen van Chinees hardsteen

We hebben al een aantal voordelen de revue laten passeren. Zo is Chinees hardsteen zeer onderhoudsvriendelijk, in vele situaties toepasbaar en in vele uitstralingen verkrijgbaar. Bovendien is dit soort steen prettig te belopen, dankzij zijn gladde oppervlak. Helaas zijn de tegels, net als veel ander natuursteen, ook wat krasgevoeliger. Daarnaast zijn ze niet kleurvast en lopen ze wat meer risico op beschadigingen.

Prijzen en offerte

Als gevolg van schaarste ligt de prijs van Chinees hardsteen wat hoger dan een aantal jaren geleden. Welke prijs u exact betaalt, is uiteraard afhankelijk van uw wensen met betrekking tot formaat, hoeveelheid, behandeling, et cetera. In onze showtuin voorzien we u graag van een vrijblijvende offerte. We staan voor u klaar met een deskundig team, dat u altijd van dienst is met een advies op maat. U bent van harte welkom.