• Column Showtuin Heeten

  Sierbestrating uitkiezen? Wij helpen u!

  Tegenwoordig willen de meesten een tuin waarin het lekker relaxen is, in plaats van een tuin waar je groene vingers voor nodig hebt, vanwege het vele onderhoud dat hij vergt. Bestrating is daarom een trend die zich al jaren doorzet. Een strak aangelegd terras zorgt voor een onderhoudsvriendelijke tuin en is daarom niet meer weg te denken uit het Nederlandse tuinbeeld. Dat heeft het assortiment siertegels behoorlijk doen stijgen. Inmiddels is er een scala aan mogelijkheden: keramiek, natuursteen, gebakken, grind, etc. Lastig om daar de juiste keuze uit te maken. Daar helpen wij u graag bij aan de hand van drie criteria: prijs, uitstraling en onderhoud.

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Sierbestrating in uw kleine tuin - 5 tips

  We hebben vaak grootse plannen voor de tuin, maar niet altijd de ruimte om ze te realiseren. Er moeten keuzes gemaakt worden. Toch worden de mogelijkheden van een kleine tuin vaak onderschat. Sterker: door de juiste keuzes te maken, zorgt u ervoor dat uw tuin een stuk ruimtelijker oogt dan hij feitelijk is. In dit artikel delen we de tips die u helpen de perfecte inrichting te creëren voor een kleine tuin, die toch groot lijkt.

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Tuinhuis met overkapping, de gezellige hotspot in het najaar

  Door het prachtige weer van deze zomer, zullen de meesten van ons meer tijd hebben doorgebracht in de tuin dan in huis. Nu de temperaturen koeler worden, de zon zich minder laat zien en bovendien sneller ondergaat, is er weer sprake van het tegenovergestelde. Maar niet getreurd. Met onze tuinhuizen met overkapping blijft uw tuin de hele herfst nog een aangename verblijfplek. We vertellen u graag wat meer over deze even sfeervolle als functionele producten.

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Een wandeling door Showtuin Heeten, groter en inspirerender dan ooit

  Showtuin Heeten ontvangt zijn bezoekers voortaan in een compleet nieuwe showtuin, vol tuininspiratie. Het oppervlak van het terrein, dat met 2.000 vierkante meter al niet klein te noemen was, is uitgebreid met nog eens 300 vierkante meter. Bezoekers worden geïnspireerd met nóg meer sierbestrating, veranda’s en andere ‘harde’ tuinartikelen. “Geen idee hoeveel tegels er nu in liggen”, lacht Bas Middeldorp, eigenaar van het bestratingsbedrijf. Effe een rondleiding…

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Bestrating kan ook in een natuurlijke tuin

  De tuin is in ontwikkeling. Al enige tijd is het de trend om van de tuin een tweede woonkamer te maken met huiselijke artikelen als keramische sierbestrating, stijlvolle tuinverlichting en comfortabele veranda’s met panoramaview. Als reactie hierop, zien we in steeds meer tuinen ook het tegenovergestelde gebeuren. Alle luxe maakt weer plaats voor meer natuur.

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  7 tips voor een indrukwekkend tuinontwerp

  Misschien heeft u er dit jaar alweer van kunnen genieten: een lekker dagje in de tuin. Met dit soort momenten worden we gelukkig steeds vaker verwend, nu de lente weer voor de deur staat. Wij zijn er allemaal meer dan klaar voor. Maar uw tuin ook? Of is ‘ie juist toe aan een flinke opknapbeurt om er dit seizoen volop van te genieten? 

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Sierbestrating om uw tuin of terras een unieke uitstraling te geven

  De tuin is populair en dus een drukbezochte plek binnen de totale leefomgeving. Door zijn toegenomen populariteit is de tuin niet langer ondergeschikt aan de woning, maar uitgegroeid tot een ruimte, gelijkwaardig aan de woning. Een ruimte, waarvan de vormgeving en uitstraling evenveel aandacht verdienen als die van de woning.

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Optimale (regen) waterafvoer voor tuin en terras

  Om uw tuin of terras mooi te houden, is een goede afwatering essentieel. Gelukkig hoeft een effectief afwateringsysteem geen afbreuk te doen aan de stijl van uw terras. Integendeel. Bij Showtuin Heeten zijn namelijk enorm veel esthetische oplossingen verkrijgbaar voor een goede afwatering, waar we u graag wat meer over vertellen.

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Tuinhout: van Douglas tuinhout tot hardhout en eiken producten

  Bij Showtuin Heeten is het niet alleen bestrating dat de klok slaat. Als leverancier van onder andere Woodvision en Hillhout beschikken we ook over een uitgebreid assortiment tuinhout. Dit assortiment bestaat uit enorm veel artikelen: van sfeervolle veranda’s, tot rustieke overkappingen en van prachtige omheiningen tot handig tuintimmerhout.

   

  Lees column
 • Column Showtuin Heeten

  Terrastegels: van leggen tot schoonmaken

  De tuin maakt een steeds belangrijker onderdeel uit van onze leefomgeving. Waar we er vroeger weinig tot geen gebruik van maakten, zien we hem tegenwoordig als een tweede woonkamer, waar met net zoveel comfort en gemak genoten kan worden als binnenshuis. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat er een deel van de tuin is bestraat met terrastegels. In dit artikel gaan we nader in op deze steeds belangrijker wordende tuinartikelen.

  Lees column