SHOWTUIN HEETEN

Maak eens een steengoeie wandeling...

Sierbestrating kiest u voor jaren. Bij Showtuin Heeten maken wij die keuze voor u extra gemakkelijk met een ongekend veelzijdig aanbod. Dit betekent dat er altijd een steen of tegel is die bij uw wensen en budget past. Graag geef ik u hier alvast enkele tips voor een goede afweging waar u nog lang plezier van heeft. Bent u van plan om een mooi terras aan te leggen? Lees hier meer over de mogelijkheden van sierbestrating én kom snel bij ons langs.

De keuze voor sierbestrating is zeer bepalend voor de uitstraling van uw tuin. Bent u liefhebber van een moderne uitstraling? Kies dan voor grote, vierkante tuintegels. Dat geeft een strak en overzichtelijk design. Wilt u liever een romantische tuin? Gebruik dan kleinere stenen, zoals gebakken klinkers. Sfeervol en stijlvol tegelijk. Het zal u niet verbazen dat u beide soorten vindt bij Showtuin Heeten.

Voor bestrating zijn vier typen steensoorten het meest gebruikelijk: betonsteen,
baksteen, natuursteen en dé trend keramische tegels. De klassieker onder de tuintegels is de betonnen tuintegel. Het grote voordeel van de betonnen tegel is dat hij (machinaal) wordt gemaakt door het persen van beton in mallen. De variatie en mogelijkheden zijn dus enorm. Omdat betontegels in enorm grote hoeveelheden worden gefabriceerd, ligt de prijsstelling gunstig. En bakstenen? Die zijn kleurvast, hebben een traditionele uitstraling en laten zich in allerlei verbanden leggen.

Authentieke bestrating krijgt u met de tuintegel van natuursteen. U kunt niet alleen vierkante of rechthoekige tuintegels krijgen ontstaan uit deze natuurlijke gesteenten, maar ook flagstones, wildverbanden en kinderkoppen. Let wel, natuursteen is een ‘puur natuurlijk’ product. Dat heeft naast voordelen zoals uitstraling en karakter ook beperkende kenmerken.

Keramische buitentegels zijn op dit moment de trend. Een breed assortiment aan tegels is voorhanden. Want of u nu keramische tegels wilt die zich vermomd hebben als natuursteentegels, sprekend een houten vlonder lijken of die kleur in uw tuin brengen, het is allemaal mogelijk. Terrastegels en andere tuintegels krijgen het zwaar te verduren. Temperatuurverschillen, vocht en geschuif met stoelen. Een kleur- en slijtvaste tegel is daarom een vereiste, de keramische tegel is dat en daarnaast is hij niet poreus waardoor er niets intrekt (laat er gerust een kop koffie of glas rode wijn op leeglopen). Ook zijn keramische tegels in verschillende graden van stroefheid beschikbaar, afhankelijk of uw voorkeur uitgaat naar schoonmaakgemak of slipvastheid.

Voordelen keramische terrastegels:

 • Slijt-, vorst- en vochtvast.
 • Binnen doortrekken naar buiten.
 • Hout-look en natuursteen-look.

Inspireer ik u? Kom dan langs en wandel op uw gemak door onze veelzijdige showtuin. Onze sierbestrating hebben wij hier overzichtelijk aangelegd. Niet saai opgestapeld in een magazijn, maar zoals het er bij u thuis ook uit kan zien. En heeft u een vraag? Dan krijgt u ter plekke van onze adviseurs een helder en eerlijk antwoord. Zoals over de voordelen van de verschillende soorten sierbestrating. Maar ook over de aandachtspunten als die er voor uw specifieke terras of tuin zijn. Plus een realistische inschatting van de kosten mocht u voor een bepaalde soort sierbestrating kiezen.

Sierbestrating is vaak een keuze voor jaren. En die keuze start met een inspirerende wandeling in onze Showtuin in Heeten!

Benieuwd?

Ons team staat voor u klaar aan de Telgenweg 3 in Heeten.


Bas Middeldorp

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 16:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.