SHOWTUIN HEETEN

Stapelblokken en muurelementen vind je bij Showtuin Heeten

Hoogteverschillen geven uw tuin niet alleen karakter, ze creëren ook een ruimtelijk gevoel. Opstapjes, muurtjes en borders zorgen voor diepte- en breedtewerking; ze maken een ondiepe tuin diep en een smalle tuin breed. Deze hoogteverschillen zijn moeiteloos aan te brengen – en ook op te vangen – met de bij ons verkrijgbare stapelblokken en muurelementen. Scherp geprijsd en uitstekend van kwaliteit. Bovendien verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten, zodat er voor iedere tuinstijl een passende oplossing is.

Wat kosten muurelementen?

Die vraag is uiteraard afhankelijk van welke muurelementen u aanschaft. De prijs wordt onder andere bepaald door de bewerking van de blokken. Ze zijn verkrijgbaar met een strakke uitstraling, maar kunnen ook worden getrommeld of gekloofd. Dit geeft de blokken een stoere, verweerde uitstraling, die goed combineert met een natuurlijke tuin. Verder hebben we muurelementen met een natuursteen toplaag, die evengoed zorgt voor een natuurlijke, rustieke look ’n feel. Naast de bewerking is ook de afmeting van de elementen van invloed op de prijs. Bij Showtuin Heeten kunt u terecht voor muurelementen vanaf de zeer scherpe prijs van € 1,20 per stuk. Welk bedrag u precies nodig heeft voor de realisatie van uw plannen, berekenen we graag voor u in een vrijblijvende offerte.

Keramische muurelementen

De meeste van onze muurelementen bestaan uit beton of natuursteen. Daarnaast leveren we ook een gebakken variant van keramiek. Grootste voordeel van keramische muurelementen is dat ze volledig kleurvaster zijn in tegenstelling tot de meeste andere muurelementen. Door uw plantenbak, border, trap, vijver, verhoogde terras of andere grondkeringen aan te leggen met keramische muurelementen, profiteert u van een eindresultaat dat er altijd even mooi blijft uitzien, of na verloop van tijd zelfs mooier wordt. Voor de aanleg van een plantenbak of border kunt u ook gebruik maken van gebakken klinkers; deze zijn minstens zo duurzaam als keramiek en zorgen bovendien voor een pittoreske touch.

Hoe worden stapelblokken geplaatst?

Het is natuurlijk afhankelijk van wat u er mee wilt maken, maar over het algemeen geldt dat stapelblokken zich relatief makkelijk laten opbouwen. Belangrijk is te zorgen voor een goed fundament. Deze kan worden aangelegd van betontegels van 30 x 30 cm. Of van opsluitbanden van 6 x 20 x 100 cm. Hier bovenop kunnen de blokken bevestigd worden. Uiteraard bent u ook voor betonstenen en opsluitbanden bij ons aan het goede adres. Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van de stapelblokken? Onze adviseurs voorzien u graag van extra informatie.

Stapelblokken in verschillende groottes

Stapelblokken zijn er in zeer veel verschillende formaten. Ook bij Showtuin Heeten. Wij leveren stapelblokken van 12 x 10 x 30 cm tot 100 x 35 x 15 cm en alles ertussenin. Ook een speels wildverband van muurelementen met wisselende formaten behoort tot de mogelijkheden. Welke formaten u moet hebben, is afhankelijk van wat uw plannen zijn met de stapelblokken. Gaat u er een mooie bloembak of border van maken? Zijn ze bedoeld als traptreden om hoogteverschillen op te vangen? Of dienen ze juist als erfafscheiding? Onze adviseurs vertellen u graag welk formaat het meest geschikt is voor de uiteindelijke toepassing.

Stapelblokken lijmen of metselen

Stapelblokken kunnen worden verlijmd of worden gemetseld. Wij raden aan ze te verlijmen met een speciaal daarvoor ontwikkelde steenlijm. Bij Showtuin Heeten hebben we verschillende lijmen in ons assortiment, met voor ieder doeleinde een geschikte soort. Door stapelblokken te verlijmen, hoeft u niet eerst cement te maken. U kunt direct aan de slag met de uiteindelijke constructie. Bovendien zijn er naderhand amper voegen zichtbaar als u gebruik maakt van steenlijm, wat bijdraagt aan een strakker eindresultaat.

Meer weten? Kom gerust langs!

Voor meer informatie bent u van harte welkom in onze showtuin. Hier bent u in de gelegenheid om onze stapelblokken en muurelementen met eigen ogen te bewonderen, ook in toegepaste vorm, dankzij onze vele inspiratietuinen. Deze voorbeelden geven u een goed beeld van hoe de producten tot uiting komen in de praktijk en brengen u bovendien op nieuwe ideeën. U bent van harte welkom om uw wensen te bespreken met onze adviseurs. Zij voorzien u graag van de extra informatie, die nodig is om een goede keuze te kunnen maken.  

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 16:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.