SHOWTUIN HEETEN

Een wandeling door Showtuin Heeten, groter en inspirerender dan ooit

Showtuin Heeten ontvangt zijn bezoekers voortaan in een compleet nieuwe showtuin, vol tuininspiratie. Het oppervlak van het terrein, dat met 2.000 vierkante meter al niet klein te noemen was, is uitgebreid met nog eens 300 vierkante meter. Bezoekers worden geïnspireerd met nóg meer sierbestratingveranda’s en andere ‘harde’ tuinartikelen. “Geen idee hoeveel tegels er nu in liggen”, lacht Bas Middeldorp, eigenaar van het bestratingsbedrijf. Effe een rondleiding…

Entree nieuwe showtuin

Al zeventien jaar is Showtuin Heeten de grootste, onafhankelijke bestratingsleverancier van de regio. In die zeventien jaar is er veel veranderd. De showtuin gaat jaarlijks op de schop om bezoekers te verrassen met nieuwe tegel- en tuintrends. Dit jaar is extra flink uitgepakt, want het terrein is ruimer dan ooit. Bas: “Vorig jaar december liepen er gesprekken met de gemeente over de aankoop van een stuk grond. Die hadden we 15 februari op onze naam staan. De dag erop stond de graafmachine er.”

Terrastegels nieuwe showtuin

“Alles moet duidelijk zijn”

Drie weken later werd de laatste hand gelegd aan een gloednieuwe, tjokvolle showtuin. “Er is veel werk verzet om alles in die korte tijd te realiseren”, vertelt Bas, die zelf de ontwerptekeningen heeft gemaakt. “Een nieuw stuk grond betekende dat de indeling van de showtuin anders moest. We laten hier veel verschillende soorten producten zien, die we per soort bij elkaar willen houden. Gebakken bij gebakken, keramiek bij keramiek, natuursteen bij natuursteen. Alles moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Onze inspiratietuinen bevatten wel meerdere soorten producten. Hiermee willen we vooral combinaties laten zien.”

 

Kunstzinnige overkapping

 

“Keramiek is erg in opkomst”

Door de terreinuitbreiding lopen de bezoekers nu direct een grote ruimte binnen waar, inderdaad, alle bestrating netjes geordend staat opgesteld. Vooral het enorme assortiment keramische tegels valt op. “Keramiek is erg in opkomst”, vertelt Bas. “We verkopen ze voornamelijk in het grijs, maar we merken dat bruin ook steeds populairder wordt. Maar ook de decoratieve tegels doen het uitstekend. Waar ze vroeger slechts twee centimeter dik waren, zijn ze tegenwoordig wel vier centimeter dik. Dat komt door de betonnen laag, die eronder zit. Deze zorgt ervoor dat de tegels direct gestabiliseerd liggen.”

 Geoceramica uitgestald

 

“Een heel strak ding”

Via het bestratingsaanbod komen we aan bij de veranda’s, waarvan het assortiment ook flink is uitgebreid. “We hebben een nieuwe leverancier en daarmee ook behoorlijk wat nieuwe modellen. Omdat de route nu langer is, kunnen we meer veranda’s in de showtuin opnemen. Bijvoorbeeld deze Aluxe Ultraline. Een aluminium veranda met een horizontaal dak. Een constructie zonder zichtbare afschot, waarbij het regenwater wegloopt in een geïntegreerde dakgoot: ’t is een heel strak ding. Die houten overkapping ernaast komt van Woodvision en hebben we voorzien van glazen schuifwanden. Een lekker buitenverblijf, voor wie de vriendengroep van z’n zeventienjarige zoon liever niet over de vloer heeft”, lacht Bas.

houten en aluminium overkappingen in de nieuwe showtuin

Ingerichte veranda in de nieuwe showtuin

 

Keuzestress

Er is hard gewerkt om de showtuin op tijd af te krijgen en het resultaat spreekt voor zich. Bas: “We willen onszelf ieder jaar overtreffen en ook dit jaar is dat weer gelukt.” Hoe geordend de showtuin er ook bij ligt, menig bezoeker krijgt er last van keuzestress. “Daarom zijn er altijd adviseurs aanwezig”, vertelt Bas. “We zijn getraind om alle wensen en eisen direct te trechteren tot de juiste producten. Kunnen bezoekers snel wegwijs maken en naar de juiste artikelen toe adviseren. Die extra uitleg en begeleiding is waar we sterk op inzetten. En wat we terugkrijgen, is dat dit als zeer prettig wordt ervaren.”

 

Ook toe aan een nieuwe tuin? Showtuin Heeten draagt graag zijn ‘steentje’ bij. Kom de nieuwe showtuin met eigen ogen bekijken en laat u inspireren.

 

Terrasplanken en tegels in de nieuwe showtuin

 

 

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.