SHOWTUIN HEETEN

Sierbestrating uitkiezen? Wij helpen u!

Tegenwoordig willen de meesten een tuin waarin het lekker relaxen is, in plaats van een tuin waar je groene vingers voor nodig hebt, vanwege het vele onderhoud dat hij vergt. Bestrating is daarom een trend die zich al jaren doorzet. Een strak aangelegd terras zorgt voor een onderhoudsvriendelijke tuin en is daarom niet meer weg te denken uit het Nederlandse tuinbeeld. Dat heeft het assortiment siertegels behoorlijk doen stijgen. Inmiddels is er een scala aan mogelijkheden: keramiek, natuursteen, gebakken, grind, etc. Lastig om daar de juiste keuze uit te maken. Daar helpen wij u graag bij aan de hand van drie criteria: prijs, uitstraling en onderhoud. Lees hieronder meer of download onze Tegelwijzer 

Sierbestrating kiezen op prijs

Sierbestrating voor in uw tuin kiezen

Allereerst is het belangrijk dat de tegels in uw budget passen. Omdat sierbestrating beschikbaar is in vele materialen, zijn er in iedere prijsklasse voldoende mogelijkheden. Voor relatief voordelige, maar tegelijkertijd zeer degelijke tegels, raden wij u onze betontegels aan. Deze tegels hebben een goede prijs-/kwaliteitverhouding en leveren een zeer strak terras op, dat er voor jaren goed bij ligt. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren en kunnen ze worden voorzien van een speciale deklaag, die de tegels een sjieke én duurzame uitstraling geeft. Heeft u meer te besteden? In een hogere prijsklasse bevinden zich veel luxe tegels met allerlei mooie, slijtvaste toplagen van bijvoorbeeld keramiek of natuursteen. Ook tegels met sfeervolle prints – bijvoorbeeld die van Vtwonen – behoren tot de mogelijkheden.

Sierbestrating kiezen op uitstraling

Gezien de vele materialen die er mogelijk zijn, varieert het totale aanbod sierbestrating sterk in uitstraling. Dat maakt het tot een uitdaging om de tegels te vinden die passen bij uw smaak en de stijl van uw tuin. Heeft u een natuurlijke tuin, waarin natuurlijke materialen de boventoon voeren? Dan zijn siertegels van natuursteen iets voor u. Het mooie hiervan is dat geen enkele tegel hetzelfde is. Resultaat is een terras dat natuurlijk is, maar ook zeer veel karakter uitstraalt, omdat iedere tegel uniek is. Neigt uw tuin meer richting een moderne sfeer?

 Kijk dan eens naar het aanbod keramische tegels in grote formaten van bijvoorbeeld 80 x 80 cm. Het grote tegeloppervlak – dat het aantal voegen reduceert – gecombineerd met de mooie kleuren en stijlvolle uitstraling, levert een zeer strak terras op. Liever klassiek? Zorg dan voor een slingerend tuinpad of enkele perken van siergrind of -split, waartussen u ook beplanting kunt aanplanten.

Sierbestrating kiezen op onderhoud

(Sier)bestrating Tegelwijzer

Daarnaast is het belangrijk na te denken over hoeveel onderhoud de tegels van uw keuze vergen. Zo zorgen gebakken of betonnen klinkers voor veel voegen, waartussen ook veel onkruid kan groeien. Een tuinpad of terras van klinkers vergt dus wat meer onderhoud. Bij tegels heeft u veel minder last van onkruid, omdat uw terras minder voegen heeft. Zeker bij grote tegeloppervlakken. De voegen die u wel heeft, zou u kunnen dichten met voegmortel. Ook kan het helpen te kiezen voor onderhoudsvriendelijk materiaal, zoals keramiek. Als u de tegels schoonmaakt, doe dit dan niet met een hogedrukspuit; deze kan het tegeloppervlak beschadigen. Kies liever voor een groene aanslagreinger.

De tegelwijzer helpt u kiezen

Om u te helpen kiezen hebben wij onze Tegelwijzer ontwikkeld. De tegelwijzer geeft u verschillende tegelopties aan de hand van look en uw budget.  Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden of klik hier: Tegelwijzer pdf

Wanneer u langs komt in onze Showtuin laten wij u graag de tegels zien die bij uw keuze passen! 

Sierbestrating bij Showtuin Heeten

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten sierbestrating? Of kunt u wel wat extra advies gebruiken bij het uitzoeken van de tegels die het best passen bij u en uw tuin? Kom dan eens een kijkje nemen bij Showtuin Heeten. Hier krijgt u het meest complete overzicht van alle mogelijkheden, die u overzichtelijk worden gepresenteerd in onze 2.200 m2 grote showtuin. Ook in combinatie met andere tuinartikelen als veranda’s, tuinverlichting en kunstgras, zodat u inspiratie kunt opdoen. We helpen u graag de juiste keuze te maken.

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.