SHOWTUIN HEETEN

Terras reinigen

hogedrukreiniger

Het voorjaar laat niet lang meer op zich wachten. Sommigen van ons kunnen niet wachten om de hogedrukspuit uit de schuur te halen om het terras schoon te spuiten. Maar hooo… Stop!!

Heeft u oude grind- of stoeptegels en hecht u niet veel waarde aan de kleur of uitstraling van uw terras? Dan is de hogedrukspuit geen probleem. Maar heeft u recent een terras aangeschaft? Dan is de kans groot dat deze tegels voorzien zijn van een impregneerlaag en/of een kleurvaste (natuursteen) deklaag.

Bestrating bestond vroeger uit zand, grind en cement met een kleurstoftoevoeging. Tegenwoordig zijn betonstenen ook gemoderniseerd. Gaat u deze, met een kwalitatief betere toplaag, betonstenen schoonmaken met de hogedrukspuit, dan ziet u op het eerste oog een mooi resultaat. Maar wat is er nog meer gebeurt dan alleen het verwijderen van het vuil? De hogedrukspuit is erg krachtig, dit wordt vaak onderschat (ondergetekende kan er over mee praten aangezien hij zich wel eens heeft gesneden aan de waterstraal van dit apparaat...). U heeft hoogstwaarschijnlijk ook de kleurstof en het cement voor een gedeelte weggespoten. Dit zijn materialen met een kleinere korrelgrootte, zodra deze weggespoten worden zorgt dit voor een grovere structuur. En die grovere structuur zorgt in de toekomst voor nog meer vuilaanpak en groene aanslag.

En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over betonstenen met impregneerlaag. Als deze bescherming wordt weggespoten door de krachtige waterstraal dan trekt water makkelijker in de steen en kan vuil zich ‘beter’ hechten aan de steen.

Voor bestrating is onderhoud cruciaal. Net als uw binnenvloer, moet u uw terras of oprit ook meerdere malen per jaar schoonmaken. Let wel op, hoe vaster het vuil aan het oppervlakte zit, hoe moeilijker dit schoon te maken is. Wij hebben daarom één duidelijk advies met betrekking tot aankopen van onderhoudsvriendelijke bestrating: ‘hoe meer water een steen kan opnemen, hoe langer het duurt voordat hij droog is, des te meer groene aanslag zal ontstaan, die des te moeilijker te verwijderen is”

We adviseren altijd bij aankoop van bestrating dat u goed let op wat de eigenschappen van de steen zijn. Een gebakken steen, die het liefst zo hard mogelijk is gebakken, zorgt voor minder groene aanslag. Een betonsteen met het liefst een impregneer- en deklaag zorgt voor een steen die minder water opneemt. Vergeet niet, deze stenen worden ook vuil. Ze laten zich alleen gemakkelijker schoonmaken.

Nog een laatste tip. Wij maken onze showtuin al jaren schoon met HG Groene aanslagreiniger, een zachte bezem en een gewone harde waterstraal.

En die hogedrukspuit…. De auto wassen of misschien toch gewoon beter in de schuur laten staan. Want wat is een man zonder gereedschap in zijn schuur?

 

Bas Middeldorp

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Dennis Hoomans

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 16:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.