SHOWTUIN HEETEN

Terrastegels: van leggen tot schoonmaken

Terrastegels: van leggen tot schoonmaken

Terrastegels zijn er in enorm veel soorten en maten. Des te lastiger om uit dit oerwoud aan mogelijkheden de juiste tegel te kiezen, die voldoet aan alle wensen. Voor een persoonlijk en eerlijk advies op maat bent u van harte welkom bij Showtuin Heeten. Dankzij de volledigheid van ons assortiment en de deskundigheid van ons personeel zijn we te allen tijde in staat om uw wensen en eisen, hoe specifiek ook, te koppelen aan het juiste product. Hieronder een opsomming van de populairste soorten.

Welk soort terrastegels?

Welke van bovenstaande tegels de beste keuze is, is van meerdere factoren afhankelijk. Niet op de laatste plaats van uw eigen smaak. De verschillen in materiaal zorgen tevens voor veel verschil in uitstraling. Zo is elk natuursteen weer anders. Bij Showtuin Heeten leveren we onder andere Chinees hardsteen, leisteen, kalksteen, kwartsiet en basalt, waarmee heel verschillende, volstrekt unieke terrassen gelegd kunnen worden. Ook keramische tegels hebben we in overvloed. Alleen al in ons reguliere assortiment meer dan 150 soorten. U bent van harte welkom om alle mogelijkheden te bekijken.

Hoe terrastegels leggen? 

Bestraten is een zware klus. Eentje die de meesten het liefst uitbesteden aan ervaren stratenmakers. Vooral als het legpatroon complex is en om wat extra specialisme vraagt. Toch zijn er ook genoeg die besluiten zelf aan de slag te gaan en moeiteloos hun eigen terrastegels leggen. Daarvoor is wel de nodige handigheid en kracht vereist. Evenals een goede fundering. Hoe je die aanlegt, leggen we hieronder uit.

Welke ondergrond voor terrastegels?

Elke tegel heeft zo zijn eigen vereisten met betrekking tot de ondergrond. Voor terrastegels van beton is een 10 à 15 cm dikke laag vulzand over het algemeen voldoende. Keramische tegels dienen gestabiliseerd gelegd te worden. In onze showtuin leggen we u graag uit hoe dat in z’n werk gaat. Daarnaast hebben we ook een ruim assortiment keramische tegels, die direct op het zand gelegd kunnen worden.

Hoe terrastegels schoonmaken?

Als het terras eenmaal ligt, is het zaak om hem mooi te houden met behulp van het juiste onderhoud. Zo kan er na verloop van tijd groene aanslag verschijnen op de tuintegels. Vaak als gevolg van een slechte afwatering. Terrastegels kunnen op verschillende manieren gereinigd worden. Een hogedrukspuit werkt het snelst, maar ook het agressiefst. Bij sommige tegels kan de opperlaag beschadigen. Beter is het om gebruik te maken van speciale schoonmaakmiddelen, te verkrijgen bij Showtuin Heeten.

Wat kosten terrastegels?

De kosten voor tegels beginnen bij tien euro per vierkante meter. De prijs loopt op naar gelang de kwaliteit en exclusiviteit. U dient dus een goede balans te vinden tussen budget en smaak. Bovenop de prijs van de tegels komen nog de kosten voor straatzand en eventueel het tarief van de stratenmaker. Voor een specifieke kostenindicatie bent u van harte welkom in Showtuin Heeten. U weet dan precies waar u aan toe bent.

Bezoek Showtuin Heeten

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.