SHOWTUIN HEETEN

Tuinhout: van Douglas tuinhout tot hardhout en eiken producten

Tuinhout van Showtuin Heeten

Bij Showtuin Heeten is het niet alleen bestrating dat de klok slaat. Als leverancier van onder andere Woodvision en Hillhout beschikken we ook over een uitgebreid assortiment tuinhout. Dit assortiment bestaat uit enorm veel artikelen: van sfeervolle veranda’s, tot rustieke overkappingen en van prachtige omheiningen tot handig tuintimmerhout.

 Bezoek Showtuin Heeten

Schuttingen, pergola’s en meer

De tuin is al een tijd lang steeds huiselijker aan het worden. De natuur doet een stapje terug en maakt daarmee plaats voor bijvoorbeeld luxe keramische terrastegels, hoogwaardige aluminium veranda’s met panoramaview en andere artikelen die van de tuin haast een tweede woonkamer maken. Maar als tegenreactie op deze binnenstebuiten trend zijn er ook velen die in de tuin juist het gevoel willen hebben echt buiten te zijn. En daarom weer teruggrijpen naar een natuurlijke, rustieke of landelijke tuin. Voor dergelijke tuinen is hout een prima materiaal.

Dankzij zijn natuurlijke karakter roept hout associaties op met duurzaamheid en buitenleven.  Er zijn vele houten tuinartikelen verkrijgbaar:

 • Schuttingen
 • Pergola’s
 • Tuinkasten
 • Rozenbogen
 • Dierenverblijven
 • Hardhouthekken

Bij Showtuin Heeten vindt u een mooie collectie van deze artikelen, waar we hieronder een greep uit doen.

Houten tuinmeubelen

Om van een natuurlijke tuin te kunnen genieten, is een goede zitplaats essentieel. Daarvoor hebben we bij Showtuin Heeten een mooie collectie houten tuinmeubelen. Of u nu op zoek bent naar comfortabele stoelen en banken of een ruime picknicktafel voor een heerlijke lunch onder de zon: bij Showtuin Heeten bent u aan het juiste adres. Bekijk vooral ook onze tuinmeubelen van Douglas hout.

Douglas tuinhout

Dit Noord-Europese naaldhout is van nature zeer duurzaam en sterk. Hoewel het hout nog niet de bekendheid heeft van eiken, beuken of vuren, is het toch zeer in trek door zijn gunstige eigenschappen. En zeer breed toepasbaar. Ook onbehandeld kenmerkt het hout zich als heel duurzaam. Daarmee is het een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vurenhout en dus een prima keuze voor in de natuurlijke tuin. Ook zijn velen van mening dat Douglas hout een mooiere uitstraling heeft.

Vlonderplanken en vlondertegels

Ook een houten vlonderterras is zeer geliefd. Daarvoor hebben we bij Showtuin Heeten prachtige vlonderplanken en vlondertegels in het assortiment. Zowel van hout als van composiet. Met name composiet vindt tegenwoordig gretig aftrek. Composiet is een samenstelling van hout en kunststof. Het kunststof maakt composiet een stuk duurzamer. Tegelijkertijd zorgt het hout ervoor dat het composiet toch een mooie, natuurlijke uitstraling heeft.

Houten tuinkasten, buitenkeukens en andere decoraties

Opgeruimd staat netjes. Daarom hebben we bij Showtuin Heeten een uitgebreide collectie prachtige houten tuinkasten. Onze houten tuinkasten dienen niet alleen als opslagruimte, maar dragen ook positief bij aan de uitstraling van uw tuin. Verkrijgbaar in allerlei soorten en maten zijn onze tuinkasten geschikt voor in iedere tuin.

In de tuin wordt ook steeds vaker gekookt. Buiten koken en eten wordt als een stuk gezelliger beschouwd. Daarnaast blijft het binnenshuis lekker fris ruiken, door niet binnen maar buiten te koken. Bij Showtuin Heeten hebben we vele mooie houten buitenkeukens, die je tuin omtoveren tot een culinair paradijs. Wel zaak om te zorgen dat alles onder een overkapping staat, droog en beschut. Immers, eenmaal geïnstalleerd is een buitenkeuken niet meer zo mobiel als de gemiddelde barbecue en kan hij bij een overtrekkend buitje niet naar de schuur gedragen worden. Uiteraard bent u ook voor overkappingen bij ons aan het juiste adres.

Bezoek Showtuin Heeten

Bekijk ons gehele tuinhout assortiment of laat u inspireren en adviseren in onze Showtuin te Heeten.  

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.