SHOWTUIN HEETEN

Tuinhuis met overkapping, de gezellige hotspot in het najaar

Door het prachtige weer van deze zomer, zullen de meesten van ons meer tijd hebben doorgebracht in de tuin dan in huis. Nu de temperaturen koeler worden, de zon zich minder laat zien en bovendien sneller ondergaat, is er weer sprake van het tegenovergestelde. Maar niet getreurd. Met onze tuinhuizen met overkapping blijft uw tuin de hele herfst nog een aangename verblijfplek. We vertellen u graag wat meer over deze even sfeervolle als functionele producten.

Twee producten in één

Onze tuinhuizen met overkapping of veranda zijn multi-inzetbaar en dus om meerdere redenen een populair onderdeel van ons assortiment. Ze bieden op de eerste plaats mogelijkheden voor de inrichting van een gezellig en beschut buitenverblijf, waarin u altijd droog van uw tuin kunt genieten. Hiermee is een gezellige borrel of barbecue in de buitenlucht altijd een goed idee, zelfs bij onstuimig herfstweer. U heeft ook de mogelijkheid om de overkapping uit te voeren met onze glazen panoramawanden, waarmee u de overkapping geheel af kunt sluiten en u het hele jaar door van uw tuin kunt genieten. Naast een overkapping beschikt u ook over een multifunctioneel tuinhuis, dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo doet hij dienst als een prima schuur of berging voor bijvoorbeeld uw fiets, grasmaaier of tuingereedschap. Maar met minimale aanpassingen maakt u er ook een ontspannen relaxruimte of hobbykamer van. Voordelen te over dus.

 

Houten overkappingen voor een rustieke sfeer

Onze tuinhuizen met overkappingen zijn niet alleen zeer praktisch, maar ook een lust voor het oog. Met hun houten constructie geven ze uw tuin de prachtige natuurlijke uitstraling, die tegenwoordig zo in trek is. We bieden onze tuinhuizen met overkappingen aan in verschillende typen hout. Zo leveren wij ze in prachtig douglashout, dat zich kenmerkt door zijn warme uitstraling. Het hout heeft van nature een roodbruine kern en geelachtig spinthout. Kleuren die zich perfect laten combineren met de herfsttinten, die zich binnenkort weer in uw tuin zullen verzamelen. Dit karaktervolle materiaal heeft niet alleen een heel mooie uitstraling, maar is ook populair door zijn stevigheid. Douglashout behoort tot de hardste Europese houtsoorten; het materiaal valt in duurzaamheidsklasse drie, wat betekent dat het hout onbehandeld tot wel vijftien jaar meegaat. Wel zal na verloop van tijd de warme uitstraling verkleuren naar een grijs/blauwe tint, maar velen zijn van mening dat het hout hier nog meer karakter van krijgt.

Onze tuinhuizen met overkapping zijn ook beschikbaar in vurenhout: de in Nederland meest gebruikte houtsoort. Het materiaal is populair omdat het zich makkelijk laat bewerken en relatief goedkoop is. Wel is het hout een stuk kwetsbaarder dan douglashout; onbehandeld kan het materiaal slecht tegen vocht. Gelukkig is vurenhout relatief eenvoudig te impregneren en te beitsen, waarmee de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Bij Showtuin Heeten heeft u keuze uit tuinhuizen met overkappingen van vurenhout, die al behandeld zijn en dus voor een zeer lange periode mooi blijven.

 

Inspiratie voor uw overkapping

Om dit najaar volop van uw tuin te kunnen genieten vanonder uw nieuwe overkapping, is het belangrijk dat u nadenkt over een sfeervolle inrichting. Bij Showtuin Heeten helpen we u op weg. Allereerst met ons brede aanbod tuinverlichting. Verlichting is enorm bepalend voor sfeer en dus van essentieel belang voor een gezellige inrichting. Zeker in het najaar als de dagen donkerder worden. Bij Showtuin Heeten bieden we tuinverlichting aan in allerlei soorten en maten. Van wandlampen, tot staande lampen tot grondspots: bij ons vindt u het juiste product voor onder uw overkapping. Verder zorgt u er met de juiste sierbestrating voor dat uw overkapping een huiselijke uitstraling krijgt. Bijvoorbeeld met de keramische sierbestrating van Vtwonen of Geoceramica, waarmee u van uw overkapping haast een tweede woonkamer maakt. Deze en andere sierbestrating presenteren we in onze 2.300 m2 grote showtuin, ook gecombineerd met onze overkappingen. Hier bent u van harte welkom voor meer tuintips, -advies en –inspiratie!

Tuinhuis met overkapping 

 

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.