SHOWTUIN HEETEN

Alles wat u moet weten over tuintegels in 2017! (trends)

Alles wat u moet weten over tuintegels in 2017 (trends)

De tuin is in ontwikkeling. Waar hij vroeger veelal een heel natuurlijke uitstraling bezat, met een sterke focus op beplanting en borders, doet de natuur tegenwoordig een stapje terug. Hij maakt plaats voor steeds meer betegeling die de tuin niet alleen huiselijker, maar ook onderhoudsvriendelijker maakt. Ook dit jaar zijn er weer vele nieuwe buitentegeltrends te onderscheiden, die we hier op een rij zetten.

Bezoek Showtuin Heeten

Welke tuintegels kies jij in 2017

Door de toenemende populariteit van betegeling en bestrating, is het aanbod tuintegels divers te noemen. Hieronder een opsomming van de meest populaire varianten.

Keramische tuintegels 

Al een tijd lang booming en ook dit jaar weer een enorme trend: de keramische tuintegel.  Deze tegels zijn bij uitstek geschikt om de huiselijkheid van het woninginterieur door te trekken naar buiten. Alleen al in ons reguliere assortiment hebben we 150 soorten keramiek, variërend van betonlook tot houtlook. Daarnaast hebben we een breed assortiment GeoCeramica tegels in diverse soorten en uitstralingen. Ook de VTwonen tegels en de bloementegels ontbreken bij ons niet.

Betonnen tuintegels 

Velen kiezen voor de kracht van betonnen tuintegels. Deze klassiekers zijn dan ook verkrijgbaar in uiteenlopende varianten, die voornamelijk van elkaar verschillen in kwaliteit en behandeling. Een populaire tegel is de Geostretto tops, die door zijn natuursteen deklaag en coating factor 30 zeer onderhoudsvriendelijk is. 

Natuursteen tegels 

Door hun duurzaamheid en sfeervolle uitstraling wordt er ook nog vaak gekozen voor natuursteen tegels. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en bewerkingen: gepolijst, gezoet, gebrand, geborsteld, etc. Iedere tegel heeft zo zijn eigen charme en unieke uitwerking op uw terras. 

Buitentegels afmetingen

Buitentegels zijn er in allerlei formaten, die elk hun eigen invloed hebben op de uitstraling van het terras. Wie met zijn terras een nostalgische sfeer wil oproepen, kan het best kiezen voor tegels van een klein formaat. Liever een modern ogend terras? Dan zijn juist de grotere tegels interessanter. Hieronder volgt van de meest gangbare maten een korte introductie.

20x30 

Zoals gezegd is dit kleine formaat bij uitstek geschikt voor terrassen met een nostalgisch karakter. De tegels zijn alleen verkrijgbaar in beton, maar kunnen binnen dit materiaaltype behoorlijk van elkaar verschillen in kwaliteit en behandeling.

30x60 

Bij een grotere variant als deze, heeft u een bredere materiaalkeuze. Zo is dit formaat verkrijgbaar in beton, keramiek en natuursteen. Door deze bredere materiaalkeuze heeft u uiteindelijk meer invloed op de uitstraling van uw terras.

50x50 

Dit vierkante formaat kan geleverd worden in beton en natuursteen. Beide materialen kenmerken zich als bijzonder populair en zijn verkrijgbaar in vele varianten.

60x60 

Net als de 30x60 tegel is ook de 60x60 tegel verkrijgbaar in beton, keramiek en natuursteen. Een ideaal formaat voor uiteenlopende terrasstijlen.

90x90(of 91x91) 

Dit bovengemiddelde formaat wordt geleverd in keramiek: één van de populairste materialen voor tuintegels en zeer geschikt om een strakke, onderhoudsvriendelijke tuin te creëren.

100x100

Deze tegels zijn ideaal voor de creatie van een modern ogend terras. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere stijlen beton en dus ideaal inzetbaar voor uiteenlopende smaken. U bent van harte welkom om ze te bewonderen in onze showtuin.

 

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.