SHOWTUIN HEETEN

Optimale (regen) waterafvoer voor tuin en terras

Waterafvoer

Om uw tuin of terras mooi te houden, is een goede afwatering essentieel. Gelukkig hoeft een effectief afwateringsysteem geen afbreuk te doen aan de stijl van uw terras. Integendeel. Bij Showtuin Heeten zijn namelijk enorm veel esthetische oplossingen verkrijgbaar voor een goede afwatering, waar we u graag wat meer over vertellen.

Waarom een goede waterafvoer van groot belang is

Sierbestrating drukt een belangrijke stempel op de uitstraling van uw tuin. Deze wilt u uiteraard mooi houden. Dat lukt alleen als regenwater de mogelijkheid heeft om weg te lopen. Zeker in Nederland, waar we van tijd tot tijd te maken hebben met heftige regenbuien. Regenplassen op het terras kunnen zorgen voor een groene aanslag op uw tegels. Bovendien is de kans op slijtage een stuk groter. Met een goede waterafvoer voorkomt u deze ongemakken.

 Bezoek Showtuin Heeten

Het aanleggen van waterafvoer binnen een terras

Hoe een waterafvoering aangelegd dient te worden, is afhankelijk van het soort dat gebruikt wordt. Bij Showtuin Heeten zijn er enorm veel verschillende gootjes en putjes verkrijgbaar. Met name roostergoten en sleufgoten zijn een populaire optie. Deze goten zijn niet alleen een esthetische oplossing, maar zijn ook nog eens eenvoudig te plaatsen.

  Al bij de aanleg van het terras dient rekening gehouden te worden met de waterafvoer. Het terras moet namelijk altijd enigszins schuin aflopen, zodat regenwater makkelijk kan wegstromen naar de regengoten. Daarvoor kunt u gebruik maken van de volgende vuistregel: zorg dat het terras minimaal een centimeter per strekkende meter afloopt. Dan pas kunnen de goten hun werk doen. Plaats de goten op gestabiliseerd zand, zo’n twee à vijf millimeter lager dan het terras om er het maximale uit te halen.

Waterafvoer tuin grind

Is er geen aansluiting voor de Hemelwaterafvoer, dan kunt u het beste gebruik maken van een infiltratieput. Deze put dient geplaatst te worden in het laagste punt van de tuin, waar het water naar toe loopt. Het regenwater loopt dan via de put in een ondergronds bassin, waar het geleidelijk in de bodem verdwijnt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een grindkoffer: een met worteldoek beklede kuil, gevuld met grind, waarin het regenwater langzaam in de bodem wordt opgenomen.

Opvangen van regenwater

Regenwater in de tuin kan ook op een heel milieuvriendelijke manier worden afgevoerd: door het op te vangen middels een infiltratiesysteem. Deze systemen worden ingebouwd in de grond, waar ze grote hoeveelheden regenwater kunnen opvangen. Het water wordt vervolgens langzaam afgegeven aan de bodem. Met een infiltratiesysteem worden waterplassen bovengronds voorkomen en een gezonde bodemstructuur en waterbalans gestimuleerd. Een win-winsituatie.

Waterafvoer tuin zonder riool

Ook in tuinen zonder riool is een goede afwatering mogelijk. Met behulp van infiltratiekratten: sterk waterdoorlatende boxen die gebruikt worden voor het bergen en infiltreren van regenwater. Hoewel de kratten worden ingegraven, kunnen ze worden aangesloten op de regenpijp of de afvoer van verharde terreinen, zodat het regenwater erin weg kan lopen.  

Bij Showtuin Heeten kunnen we u alles vertellen over alle opties voor effectieve waterafvoering. Kom langs en laat u adviseren!

 Bezoek Showtuin Heeten

Geplaatst in Blogs Showtuin Heeten door

Showtuin Heeten

Showtuin Heeten maakt het u makkelijk! Onze service begint al bij het op doen van inspiratie. Zowel op onze website als in onze gevarieerde showtuinen vindt u altijd iets in uw smaak, passend bij de mogelijkheden van uw eigen tuin. Kom ook eens een kijkje nemen! Wij heten u van harte welkom in onze Showtuin!


Showtuin Heeten
Telgenweg 3, Heeten
Tel: 0572 - 38 09 55
Fax: 0572 - 38 09 77

info@showtuinheeten.nl


Openingstijden

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00
Za 08:00 - 13:00
Zo Gesloten


Wij bezorgen ook!
 • Apeldoorn
 • Hengelo
 • Nijverdal
 • Raalte
 • Deventer
 • Heino
 • Olst
 • Wijhe
 • Enschede
 • Holten
 • Rijssen
 • Zwolle
Direct contact

* verplicht in te vullen velden

Verstuur

Uw bericht is verzonden.