Houten tuinoverkappingen: soorten en mogelijkheden

Met de jaren is de tuin verworden tot een belangrijk onderdeel van de woonomgeving, waar we het liefst het hele jaar gebruik van maken. Een overkapping is daarom een essentieel onderdeel van de tuin. Overkappingen zijn verkrijgbaar in vele materialen, waaronder een heel populaire: hout. We praten u graag bij over deze even sfeervolle als functionele houten overkappingen.

Houten tuinoverkappingen en terrasoverkappingen

Hout is zeer in trek. Nadat we een tijdlang hard ons best hebben gedaan om van de tuin een tweede woonkamer te maken, vol luxe producten en moderne materialen, zien we tegenwoordig ook het tegenovergestelde gebeuren: de tuin wordt weer natuurlijker. Houten overkappingen en terrasoverkappingen vinden daarom gretig aftrek. Showtuin Heeten is trotse dealer van een prachtige collectie houten overkappingen, afkomstig van de leveranciers Woodvision en Hillhout. Deze overkappingen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar voorzien uw tuin ook van een fraaie verblijfruimte voor uw favoriete buitenactiviteiten. Droog en beschut genieten van een goed boek, barbecueën onder alle weersomstandigheden, luieren in een comfortabele loungehoek: met een houten overkapping van Showtuin Heeten wordt het allemaal mogelijk. 

Soorten hout voor overkappingen

Houten overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ons assortiment is daar het bewijs van (o.a. Douglasvision, Blokhutten, Betowood, Priëlen, veranda's). We leveren enorm veel verschillende maatvoeringen, van zeer compact tot heel riant. Hierdoor is er voor ieder tuinformaat een geschikte overkapping te bestellen. Onze houten overkappingen verschillen niet alleen in formaat, maar ook in materiaal. Hieronder een toelichting van twee populaire houtsoorten.

Douglashout

Douglashout kenmerkt zich door een warme uitstraling en is daardoor bij uitstek geschikt voor de creatie van een gezellige, sfeervolle tuin. Het hout is daarnaast één van de duurzaamste soorten van Europa.

Vurenhout

Vurenhout is een prima materiaal voor veel verschillende constructies. En dus ook voor overkappingen, mits goed geïmpregneerd. Op de juiste manier behandeld gaat vurenhout lang mee en zorgt het voor een blijvend mooi eindresultaat.

Mogelijkheden

Houten overkappingen kunnen worden uitgevoerd met vele extra toebehoren, waar we u hieronder graag kennis mee laten maken.

Houten overkapping met glas

Voorzien van een glazen schuifwand is uw overkapping in ieder seizoen de ideale verblijfplek. Geheel afgesloten kunt u er zelfs tijdens onstuimig najaarsweer van genieten, zonder dat er ook maar iets van het uitzicht verloren gaat.

Houten overkapping met een schuurtje

Veel van onze overkappingen zijn multifunctioneel. Voorzien van een extra berging zorgen ze niet alleen voor een droog en beschut terras, maar ook voor voldoende opslagruimte voor bijvoorbeeld uw fiets of grasmaaier.

Houten overkapping plat dak

Zeker in een krappe tuin kan een overkapping algauw te veel aandacht op zich vestigen. Door te kiezen voor een overkapping met een plat dak, profiteert u van een zo compact mogelijke constructie. Al onze overkappingen met platte daken zijn standaard uitgevoerd met EPDM-folie.

Houten kapschuur

Een kapschuur geeft uw tuin een stoere, rustieke twist. Door de hoge nok ervaart u onder de kapschuur een ruimtelijker gevoel dan bij een plat dak. Bovendien loopt regenwater een stuk eenvoudiger weg.

Regio: Heeten, Deventer, Dalfsen, Lochem, Nijverdal, Raalte, Rijsen, Zwolle en meer…

Contact ons voor een houten overkapping op maat

Veel van onze houten overkappingen worden u sfeervol gepresenteerd in onze riante showtuin in Heeten. U bent van harte welkom voor een inspirerende wandeling langs alle mogelijkheden. Uiteraard zijn we u van dienst met een deskundig en persoonlijk advies, indien gewenst. Onze adviseurs helpen u graag aan het meest geschikte model, dat voldoet aan al uw wensen en eisen. U bent van harte welkom.

 

 Bezoek Showtuin Heeten

 

Houten overkapping