Creëer een heerlijk buitenverblijf met de houten overkappingen van Douglasvision

Showtuin Heeten is trotse leverancier van de houten overkappingen van Douglasvision. Deze populaire overkappingen hebben zich door de jaren heen bewezen als even degelijke als sfeervolle buitenverblijven, waarmee u het hele jaar van uw tuin kunt genieten. Maak hier kennis met ons ruime assortiment Douglasvision producten.

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment. Voor informatie over deze producten, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers of een gratis brochure aanvragen.

Verschillende maten buitenverblijven van Douglasvision

Met een buitenverblijf van Douglasvision wordt het mogelijk om onder alle weersomstandigheden van uw tuin te genieten. U profiteert van een droge, beschutte en comfortabele plek, waarin het het hele jaar goed toeven is. Daar hoeft u niet per se een ruime tuin voor te hebben. Een Douglasvision overkapping behoort voor iedereen tot de mogelijkheden, ruime tuin of niet. Bij Showtuin Heeten bieden we Douglasvision buitenverblijven aan in allerlei maatvoeringen. Van klein tot groot tot iets er tussenin. Mochten uw ideale afmetingen er toch niet tussen zitten, dan kunnen we ook een maatwerk overkapping voor u realiseren. Neem een tekening mee van uw tuinoppervlak; onze adviseurs nemen graag de mogelijkheden met u door. 

Douglasvision buitenverblijf met plat dak

Showtuin Heeten levert houten tuinoverkappingen van Douglasvision met verschillende typen daken. Onze overkappingen met platte daken hebben een meer compacte constructie en zijn daarom vooral in kleinere tuinen een populaire keuze. Hiermee profiteert u namelijk van een comfortabel buitenverblijf, dat minder aandacht opeist. De platte daken van onze Douglasvision overkappingen zijn voorzien van afschot, waardoor regenwater weg kan lopen. De daken zijn standaard voorzien van EPDM-folie, waardoor u gegarandeerd droog zit onder uw overkapping. Ons basismodel bestaat uit alleen de overkapping, die u kunt uitbreiden met meerdere wanden, indien u meer beschutting wenst.

Overkapping Douglasvision met puntdak

Naast overkappingen met platte daken, leveren wij ze ook met een puntdak of zadeldak. Dit type dak heeft het voordeel dat regenwater zeer makkelijk kan weglopen in de daarvoor bestemde hemelwaterafvoer. Verder ervaart u onder de overkapping een ruimtelijker gevoel, vanwege de hoge nok. Ook de kapschuren ontbreken niet in ons assortiment. In tegenstelling tot de standaard zadeldaken hebben de daken van kapschuren twee in lengte ongelijke zijden. De voorste zijde is korter dan de achterste, waardoor u nog beter weg kunt kijken vanonder uw overkapping. Bij een zadeldak of kapschuur heeft u de mogelijkheid de overkapping af te werken met luxe dakpanplaten in allerlei kleuren. Deze dakbedekking zorgt niet alleen voor een fraaie finishing touch, maar geeft uw overkapping ook de juiste bescherming.

Douglasvision buitenverblijf in meerdere kleuren verkrijgbaar

De buitenverblijven van Douglasvision zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook in allerlei natuurlijke kleuren. Bij Showtuin Heeten leveren wij Douglasvision overkappingen in antraciet, bruin, bruin geïmpregneerd, douglas, grijs, groen geïmpregneerd en wit. Er is dus altijd een geschikte overkapping, die past bij uw smaak en de uitstraling van uw tuin. Uiteraard is het ook mogelijk om een onbehandelde overkapping af te nemen, die u in iedere gewenste kleur kunt afwerken.

Eigenschappen van Douglas hout

Douglashout is van nature zeer stevig. Het materiaal groeit in Noord-West Europa en behoort tot de hardste Europese houtsoorten. Zelfs onbehandeld gaat het hout tot wel vijftien jaar mee, waardoor het materiaal uitermate geschikt is voor de productie van overkappingen. Daarnaast is het materiaal geliefd om zijn warme uitstraling, die extra sfeer toevoegt aan uw tuin. Deze gunstige eigenschappen maken het materiaal breed toepasbaar en daarom zeer populair.

Veelgestelde vragen over Douglas hout

Waar komt het beste douglashout vandaan?

Hoewel de douglasspar in sommige gebieden beter gedijt dan in andere gebieden, ziet elke zagerij erop toe dat de kwaliteit van alle stammen overal even hoog is. Er is dus geen kwaliteitsverschil tussen douglashout, afkomstig uit verschillende gebieden.

Hoe duurzaam is douglashout?

Douglashout valt in duurzaamheidsklasse drie, wat inhoudt dat het materiaal onbehandeld tussen de tien en vijftien jaar meegaat. Daarmee behoort het materiaal qua duurzaamheid tot de matig-goede houtsoorten. Ter vergelijking: grenen en vuren vallen in klasse vijf en gaan daarom een stuk minder lang mee.

Is douglashout kostbaar?

Ondanks de goede eigenschappen van het materiaal, is douglashout relatief voordelig. De prijzen van een één meter lange balk beginnen bij 4,50 en lopen op naargelang de lengte en dikte van de balk. 

Wilt u meer informatie over onze buitenverblijven van Douglasvision? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showtuin. Wij helpen u graag de ideale Douglasvision overkapping te vinden.