De Kapschuur, voor elk formaat tuin

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment. Voor informatie over deze producten, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers of een gratis brochure aanvragen.

De kapschuur is weer helemaal terug van weggeweest en mag zich verheugen op een geweldige revival. Met name de Douglas kapschuur met zwarte wanden wordt door Showtuin Heeten veelvuldig geplaatst. De traditionele kapschuur vindt u zeker in de regio Salland nog veelvuldig bij boerderijen en wordt gebruikt als bergplaats voor tractoren en gereedschap. In het buitenland staat de kapschuur zelfs bekend als “Dutch Barn”.

Dankzij de functionaliteit en aansprekende vorm is de kapschuur in elke tuin van toegevoegde waarde. Hij kan dienstdoen als ruimte voor uw caravan en camper, auto’s, aanhangers en zitmaaiers. Ook zien wij de kapschuur steeds vaker ingezet worden als een luxe, overdekte ruimte waar gegeten en gelounged wordt zonder eerst Buienradar te moeten raadplegen. En of uw tuin nu groot of klein is: voor elk formaat tuin is een geschikte kapschuur leverbaar.

Heerlijk wegdromen vanonder uw eigen kapschuur

Het voordeel van het type dak van de kapschuur is dat regenwater zeer makkelijk wegloopt in de daarvoor bestemde hemelwaterafvoer. Vanwege de hoge nok ervaart u een ruimtelijker gevoel. In tegenstelling tot de standaard zadeldaken hebben de daken van kapschuren twee in lengte ongelijke zijden. De voorste zijde is korter dan de achterste, waardoor u nog beter weg kunt kijken vanonder uw overkapping. En u bepaalt zelf hoeveel zijden dicht worden gemaakt. Ook daarvoor zijn er vele toepassingsmogelijkheden. Bij een kapschuur heeft u de mogelijkheid de overkapping af te werken met luxe dakpanplaten in allerlei kleuren. Deze dakbedekking zorgt voor een fraaie finishing touch en geeft uw overkapping de juiste bescherming.

Uw kapschuur van Douglas hout

Douglashout is van nature zeer stevig. De Douglas den groeit in Noordwest-Europa en levert een van de hardste Europese houtsoorten. Zelfs onbehandeld gaat het hout tot wel vijftien jaar mee. Hierdoor is het hout uitstekend geschikt voor de productie van onder andere kapschuren. De warme uitstraling van het hout voegt extra sfeer toe aan uw tuin.

In onze showtuin in Heeten hebben we een mooi voorbeeld van een kapschuur  verwerkt. Nieuwsgierig naar hoe deze kapschuur er in werkelijkheid uitziet? Kom dan gerust langs in onze showtuin. Wij informeren u graag over de vele uitvoeringen van een kapschuur voor bij u in de tuin.