Kantopsluiting: van cortenstaal tot betonnen opsluitbanden, u vindt het allemaal bij Showtuin Heeten

Showtuin Heeten heeft een breed assortiment in betonbanden en palissaden. Deze elementen kunt u voor diverse doeleinden gebruiken. Zo worden de betonbanden voornamelijk gebruikt voor het opsluiten van uw bestrating.

Mooie bestrating verdient een mooie afwerking. Met de juiste kantopsluiting creëert u die mooie afwerking. Daarvoor is bij Showtuin Heeten een ruim assortiment beschikbaar,bestaande uit onder andere palissades, opsluitbanden en kuststof of stalen borderranden. Door uw terras hiermee ‘op te sluiten’, verkrijgt u niet alleen een mooi strak eindresultaat, maar voorkomt u ook dat uw bestrating wordt weggedrukt onder gebruiksdruk. Bovendien zorgt kantopsluiting voor een strakke overgang tussen bestrating en andere elementen, zoals een border of gazon. Praktische en esthetische producten dus, die bij Showtuin Heeten ruimschoots verkrijgbaar zijn.

 

Wat zijn palissades en opsluitbanden?

Zoals hierboven toegelicht zijn palissades en opsluitbanden vormen van kantopsluiting, waarmee terrassen kunnen worden opgesloten. Ook zijn ze uiterst bruikbaar voor langs borders en erfafscheidingen. Daarnaast kunnen er hoogteverschillen mee worden opgevangen. Bijvoorbeeld door er traptreden en grondkeringen mee te maken. Omdat ze verkrijgbaar zijn in diverse decoratieve varianten, dienen ze naast een praktisch ook een esthetisch doel. Door toepassing van palissades en opsluitbanden kunnen er diverse sfeerelementen mee gemaakt worden. In alle gevallen laten ze zich zeer makkelijk en snel verwerken, zonder bouwkundige benodigdheden.

Het duurzaam scheiden van gazon, borders, grind/split en bestrating voert al terug tot in de Romeinse tijd. Toen werd al gebruik gemaakt van staal als kantopsluiting, tegenwoordig is er een groot scala aan materialen maar is met name cortenstaal een veel toegepaste oplossing. In onze showtuin in Heeten is de kant en klare kantopsluiting van cortenstaal en verzinkt staal dan ook veelvuldig toegepast. Komt u gerust eens kijken.

Beschikbaar in verschillende soorten, vormen, maten en hoogtes

Dat u zoveel kanten op kunt met palissades en opsluitbanden is te danken aan de vele vormen en afmetingen, waarin ze verkrijgbaar zijn. Een greep uit de mogelijkheden:

Vormen en kleuren

  • Palissades zijn verkrijgbaar als ronde en vierkante palen, die naast elkaar een aaneengesloten rij vormen. Opsluitbanden hebben een egaler oppervlak, dat een strakker resultaat oplevert. 
    Verder zijn er ook flexibele kantopsluitingen, bijvoorbeeld Ecoflex banden. Hiermee kunnen omheiningen met ronde vormen worden aangelegd. Een mooie duurzame oplossing van gerecycled kunststof. Daarnaast hebben we Flexline in ons assortiment; perfect in te zetten als afscheiding tussen grind, gras of houtsnippers. Flexline is verkrijgbaar in het razend populaire cortenstaal en in gegalvaniseerd staal.

Maten

  • Palissades en opsluitbanden zijn beschikbaar in zeer veel afmetingen. De meest gangbare maten voor opsluitbanden zijn 5x15x100, 6x15x100, 6x20x100, 6x30x100, 8x20x100, 10x20x100 en 10x30x100 cm. Palissades beschikken vaak over de volgende afmetingen: 6x25x50, 6x40x50, 8x35x50 en 8x50x50 cm. Ecoflex is 25 cm hoog en verkrijgbaar per strekkende meter of als een rol van in totaal 25 meter. Ga voor de maten van Flexline naar www.straightcurve.nl.

Kosten van palissades en opsluitbanden

Omdat palissades en opsluitbanden verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende soorten en maten, worden ze ook tegen sterk wisselende prijzen aangeboden. Bij Showtuin Heeten bieden we ze aan vanaf € 2,10 per m1. De prijzen lopen op naargelang de vorm en uitvoering. Voor een specifieke prijsopgaaf van de hoeveelheid palissades of opsluitbanden die u nodig heeft, maar ook voor de flexibele kantopsluitingen bent u van harte welkom in onze showtuin. We stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Veelgestelde vragen opsluitbanden

Hoe plaats ik opsluitbanden of palissades?

  • Het antwoord is afhankelijk van waar ze voor dienen. Als ze slechts gebruikt worden voor een kantopsluiting van het terras, dan dienen de palissades of opsluitbanden strak naast het terras geplaatst te worden in een daarvoor gegraven sleuf. Deze moet diep genoeg zijn voor de kantopsluiting om een centimeter lager uit te komen dan het tegeloppervlak.

Hoe kort ik opsluitbanden in?

  • Opsluitbanden laten zich makkelijk bewerken tot het gewenste formaat. Hiervoor kunt u gebruik maken van een steenzaag of diamantzaag, maar het mooiste resultaat wordt verkregen met een waterzaag.

Kom inspiratie opdoen bij Showtuin Heeten

Voor meer tips, informatie en inspiratie bent u van harte welkom in onze showtuin. Hier laten we veel voorbeelden zien van hoe u onze opsluitbanden, palissades en andere kantopsluiting kunt toepassen in tal van inspiratietuinen. Wij praten u graag bij over alle mogelijkheden en voorzien u desgewenst van advies. U bent van harte welkom!