Muurelementen & stapelblokken

Door gebruik te maken van hoogteverschillen in uw tuin, krijgt uw tuin een geheel eigen uitstraling, maar bovenal maakt u uw tuin er optisch groter mee. Met ons zeer uitgebreide assortiment muurelementen en stapelblokken is er voor iedereen een passende oplossing. Zo hebben wij muurelementen van zeer strak tot rustiek en in een groot kleurenpalet.

Creatief met muurelementen

Een hoogteverschil opvangen, bloembakken maken of een traptrede creëren? Allemaal makkelijk zelf te maken met muurelementen. Hoogteverschillen in de tuin geven diepte en daarom sfeer, er ontstaan gezellige knusse hoekjes en het houdt borders en bestrating gescheiden. Ons assortiment muurelementen is de laatste jaren enorm vergroot. Omdat het door iedereen makkelijk te verwerken is maakt dat het veel gebruikt wordt ter vervanging van alle materialen die in het verleden veel onderhoud vergde, zoals spoorbielzen, houtenpaaltjes en damwandprofielen.

Je kunt binnen het assortiment kiezen voor beton, natuursteen en gebakken muurelementen. Het assortiment beton heeft de grootste keus. De strakke variant maakt langzaam plaats voor meer rustiekere vormen, een ruw en rustiek muurelement combineert erg mooi met een strakke tegel. Ook is de kwaliteit aan ontwikkeling onderhevig, daar waar vroeger veel blokken door en door gekleurd waren en er van een speciale toplaag aan de zichtzijde geen sprake was zijn er nu ook blokken met een speciale toplaag die mooier donker blijft, wanneer deze ook nog geïmpregneerd wordt neemt de kwaliteit enorm toe.

Beton is altijd aan verkleuring onderhevig, een muurblok met een toplaag zorgt ervoor dat deze verkleuring minder is, wilt u helemaal geen verkleuring dan zijn er ook gebakken muurelementen, deze muurblokken zijn van keramische materialen zoals baksteen. De gebakken stapelblokken zijn net zo makkelijk te verlijmen als die van beton, echter behouden deze volledig de kleur. Naast de gebakken muurblokken en de betonnen muurblokken zijn er ook natuursteen muurblokken, je hebt hierin verschillende soorten naar gelang de natuursteensoort. De hardstenen muurelementen welke vaak uit Azië komen zijn de laatste jaren door het enorme aandeel transport, dat in de prijs verwerkt zit, erg duur geworden. Blokken die nog wel veel gebruikt worden in vooral natuurlijke tuinen zijn blokken van tufsteen, dit is een heel zacht gesteente wat langzaam helemaal met mos begroeid.

Wil je jouw muurtje, bloembak of hoogteverschil helemaal afmaken denk dan ook eens aan een mooie afdekrand, deze zijn bij Showtuin Heeten te verkrijgen in natuursteen en in beton.

Alle bovenstaande muurelementen zijn te bezichtigen bij Showtuin Heeten