Tuinafwatering

Om overtollig regenwater op uw terras of oprit te voorkomen, is het belangrijk dat u een goed afwateringssysteem in uw tuin aanlegt. Zeker in Nederland, waar regelmatig lange en heftige buien uit de lucht vallen, is het belangrijk dat de tuinafwatering goed werkt. Maar het oog wil ook wat. Daarom kunt u bij Showtuin Heeten terecht voor een breed assortiment producten voor het aanleggen van tuinafwatering, in diverse stijlen.

Van putjes tot gootjes

Showtuin Heeten biedt alles wat u nodig hebt voor het aanleggen van een goede tuinafwatering. Van diverse soorten roostergoten tot mooie sleufgoten en afvoerputjes. Wilt u zien hoe de afwatering eruit kan komen te zien in uw tuin? Bezoek dan onze showtuin.

Hemelwaterafvoer, zorgeloos genieten van uw tuin

De juiste hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat de entree naar uw woning, de oprit, de garage en het terras ook bij hevige regenval beloopbaar blijven. Met goed aangelegde goten wordt het water over de volledige gootlengte snel opgenomen en afgevoerd. De verharding rondom uw woning droogt zo weer snel op. Dankzij de uitgebreide roosterkeuze van Showtuin Heeten vindt u voor iedere bestratingssoort een aansluitende goot. Van trendy en strak tot klassiek.

Hemelwaterinfiltratie voor uw tuin

Wateroverlast is niet per definitie het resultaat van (te) veel bestrating in uw tuin. Klimaatverandering maakt dat regenbuien intensiever worden en het overtollige water schade kan aanrichten. Tegelijkertijd ontstaan vaker en langere periodes van droogte. Na het opvangen van het regenwater heeft u de keuze om het water in de tuin te laten of af te voeren. Met infiltratie in uw tuin voorkomt u overlast in de wijk en maakt u uw eigen tuin beter bestand tegen langere periodes van droogte.

Houd uw voeten droog en de grond in uw tuin vochtig

Essentieel voor droge voeten is om uw terras of oprit onder afschot te leggen richting het gazon of de borders. Het water kan hier worden opgevangen, eventueel via de afvoergoten. Het natuurlijk vermogen van de grond om het water op te nemen bepaalt welke maatregelen u moet nemen.

De afwateringssystemen zijn makkelijk te verwerken en worden geleverd inclusief een verzinktstalen- of kunststofrooster. Het is mogelijk de goot te combineren met andere roosters of sleufopzetstukken. Deze systemen kunnen worden aangesloten op het hemelwaterriool, maar ook op een infiltratiesysteem voor een bijdrage aan een goede waterhuishouding in uw tuin.