Creƫer uw tuin met tuinhout en schuttingen van Showtuin Heeten

Hout is nog altijd een populair materiaal voor in de tuin. Zeker in tuinen met een sterk natuurlijke uitstraling, waar het materiaal zich perfect laat combineren met bomen, bloemen, planten en struiken. Showtuin Heeten heeft een ruim assortiment tuinhout, bestaande uit de mooiste schuttingen, meubels en vlonderterrassen van uiteenlopende typen hout. We vertellen u er graag meer over.

Houten omheiningen en tuinafscheidingen

Op zoek naar een hoogwaardige omheining tuinafscheiding of overkapping van hout? Bij Showtuin Heeten bent u aan het goede adres. Hier vindt u een compleet aanbod van de mooiste schuttingschermen en stevige omheiningen in allerlei soorten en maten. Onze schuttingen zorgen niet alleen voor privacy, maar geven uw tuin ook een warme, rustieke uitstraling, die tegenwoordig steeds meer in trek is. De schuttingen en omheiningen kunnen worden voorzien van veel verschillende poorten en tuindeuren voor als uw tuin beschikt over een achterom. Naast de volledig dichte modellen, leveren we ook de zogenaamde trellissen: roosters van zich kruisende latten, waartussen uw klimplanten kunnen groeien. Geweldige producten om de natuurlijke uitstaling van uw tuin nog meer kracht bij te zetten.

 

Waar moet u aan denken bij het plaatsen van een schutting?

Voor het plaatsen van een nieuwe schutting, omheining of tuinafscheiding dient u met diverse zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld met de erfgrens, die bepaalt waar de schutting wel en niet geplaatst mag worden. Ook de hoogte is van belang en moet binnen de regelgeving van uw gemeente passen. Denk bij de aanschaf van het materiaal ook goed na over de vraag of u wel of geen poort in de schutting wilt. Tot slot is het belangrijk dat de schutting stevig geplaatst wordt, aangezien hij ook bij harde windstoten tegen een stootje moet kunnen. Daarom is het altijd aan te raden om de plaatsing van een schutting over te laten aan een professional.

 

Verschillende typen en soorten tuinhout

Naast omheiningen en tuinafscheidingen leveren we ook allerlei andere houten tuinartikelen. Zoals bijvoorbeeld houten tuinmeubelendierenverblijvenrozenbogenhekwerken, speeltoestellen en meer. U kunt zelfs uw volledige terras aanleggen met hout. Daarvoor zijn er handige vlonderplanken verkrijgbaar, die uw terras een warme, gezellige uitstraling geven. Voor specifieke wensen met betrekking tot houten tuinartikelen bent u van harte welkom in onze showtuin.

Hout kent vele soorten. En ook onze houten tuinartikelen zijn geproduceerd van uiteenlopende houtsoorten. Denk aan vuren, grenen, douglas en hardhout. Met name douglas hout is steeds meer in opkomst. Hoewel dit Noord-Europese hout nog niet de bekendheid heeft van eiken, beuken of vuren, is het toch zeer in trek door zijn gunstige eigenschappen. Zo is het hout enorm duurzaam; zelfs onbehandeld gaat het lang mee, waardoor het een duurzaam alternatief is op bijvoorbeeld geïmpregneerd vurenhout. Naast houten tuinartikelen, leveren we ook producten van composiet. Dit bijzondere materiaal is een mix van hout en kunststof: een combinatie die het materiaal zeer duurzaam maakt. Ondanks dat de producten deels uit kunststof bestaan, zien ze er toch heel natuurlijk uit.

 

Ideeën en tips voor tuinhout

Hout is al met al een veelzijdig tuinmateriaal, waar u vele kanten mee op kunt. Ieder houtsoort heeft weer een eigen karakter en een andere uitstraling. Hout heeft dus ook een heel decoratieve functie en is van veel invloed op de sfeer in uw tuin. Het materiaal is makkelijk bewerkbaar en dus breed toepasbaar in ieder tuinontwerp. Voor meer tips, advies en inspiratie nodigen wij u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in onze showtuin. Hier inspireren we u graag met alle mogelijkheden.