Diverse soorten siersplit

Met siersplit geeft u ieder tuinpad en elke oprit een stijlvolle, decoratieve uitstraling. Het materiaal biedt enorm veel mogelijkheden. Verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten en maten is siersplit een veelzijdig product en dus bij uitstek geschikt voor veel verschillende tuinstijlen. We gaan er hieronder graag wat dieper op in.

Siersplit vs. siergrind

Siersplit en siergrind zijn twee sterk op elkaar lijkende producten en worden om die reden vaak met elkaar verward. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Waar siergrind wordt gewonnen uit rivieren, is siersplit afkomstig uit groeves. Hierdoor hebben de twee materialen een iets andere vorm. Slijtage in de rivier geeft grind een gladde, ronde vorm. Split, daarentegen, wordt verkregen door grotere stenen te splijten, waar het materiaal een hoekige vorm van krijgt. Door deze hoekige vorm grijpen de onderlinge steentjes beter in elkaar, wat zorgt voor een stabielere ondergrond. 

Soorten siersplit

De diversiteit in ons totale siersplitassortiment is immens. Met enorm veel verschillende soorten, kleuren en maten is er voor ieder wat wils. Zo kunt u bij ons terecht voor prachtig Ardenner split in allerlei maten. Dit uit België gewonnen split kenmerkt zich als zeer hard en is daarom geschikt voor veel toepassingen in de tuin. Ook zijn er allerlei soorten Limburgs siersplit verkrijgbaar dat evengoed op vele manieren toepasbaar is. Verder is het populaire basalt split zeer in trek. Dit zwarte, uit de Duitse groeven afkomstige siersplit is bijzonder hard en daardoor een ideale ondergrond voor zwaarbelaste oppervlakten, zoals een oprit. Naast deze soorten, zijn er bij Showtuin Heeten nog vele andere soorten verkrijgbaar. Bekijk onze inspiratietuinen online of kom langs in onze showtuin om de mogelijkheden te bespreken.

Siersplit schoonmaken

Het is vrij eenvoudig om uw siersplit mooi te houden. Verkleurd siersplit kunt u het best overscheppen in een grote bak, om het vervolgens schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Dit geeft het siersplit zijn originele kleur weer terug. Heeft u last van algengroei? Dan kunt u gebruik maken van een anti-algenmiddel, voordat u de hogedrukspuit inzet. Om de groei van algen, mos en onkruid tegen te gaan, adviseren we het siersplit regelmatig aan te harken. Tot slot is het aan te raden om eens in de zoveel jaar de toplaag aan te vullen met nieuw siersplit, zodat het tuinpad of de oprit er als nieuw blijft uitzien.

Siersplit formaten

Bij Showtuin Heeten heeft u de keuze uit zeer veel verschillende formaten siersplit. Welk formaat het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen. Voor opritten en tuinpaden zijn de meest voorkomende formaten 8/16 mm en 16/32 mm. Siersplit met een formaat van 40/70 mm is te grof om over te lopen, maar is prima bruikbaar als decoratie, bijvoorbeeld in schanskorven. Voor elke toepassing is er een geschikte oplossing. Onze hoveniers helpen u graag die oplossing te vinden.

Hoeveel siersplit kopen per m2

Siersplit is op vele manieren toe te passen. Voor de meeste toepassingen volstaat een bedekking van 5 cm. Hiervoor heeft u zo’n 75 kilo siersplit nodig per m2. De prijzen hiervoor beginnen bij € 3,65 per m2. Dit geeft een aardig beeld van de hoeveelheid en het budget dat u nodig heeft. Voor een exacte prijsopgaaf bent u van harte welkom inonze showtuin. We denken en rekenen met u mee en voorzien u van een advies op maat. We ontvangen u graag in Heeten. 


Bezoek Showtuin Heeten


Siersplit in de tuin